VJERA I DUHOVNOST

Nadnaravna moć krunice Božanskog milosrđa: Dok sam molila na ovaj način, vidjela sam anđelovu bespomoćnost: nije mogao izvršiti pravednu kaznu koja je s pravom pripadala za grijehe

“Dok sam molila na ovaj način, vidjela sam anđelovu bespomoćnost: nije mogao izvršiti pravednu kaznu koja je s pravom pripadala za grijehe.” – Sveta Faustina Nadnaravna moć krunice Božanskog milosrđa

Ovim je riječima naš Gospodin uputio svetu Faustinu da tijekom svog vremena na ovoj zemlji djeluje kao ratnica, boreći se za kraljevstvo Božje i spasenje duša.

Dragi prijatelji, mi smo ratnici koji se bore na bojnom polju vjere dok nas bodre anđeli i sveci. Ta blagoslovljena braća i sestre koji su se uhvatili u koštac s drevnom zmijom i njegovim slugama i osvojili krunu pobjede, ne samo za sebe, već i za bezbrojne ljudske duše, tako dragocjene Bogu! Sveta Faustina, jedna je od najvećih ratnica koje su se ikada borile za kraljevstvo Božje na Zemlji. Naš Gospodin Isus Krist dao je svetoj Faustini mnoga oružja za borbu – oružje za prizivanje Božjeg milosrđa. Jedna od najvećih koje joj je ikada dao je definitivno moćna molitva poznata kao krunica Božanskog milosrđa.

Otac Ken Geraci u svojoj knjizi, Spiritual Warfare and Divine Mercy kaže: “Od svih oružja pobožnosti u našem “arsenalu”, želio bih reći da je krunica Božanskog milosrđa najveća od njih, moćnija čak i od krunice.” On kaže da ne sukobljava ove dvije molitve, već jednostavno potiče duše da dodaju krunicu Božanskog milosrđa u svoju dnevnu molitvu.

U ovom trenutku, velika nam je dužnost ponovno se osvrnuti na to kako je sveta Faustina dobila krunicu:

“Navečer, dok sam bila u ćeliji, vidjela sam anđela, izvršitelja Božjeg gnjeva. Bio je odjeven u blistavu bijelu haljinu, njegovo lice je bilo veličanstveno svijetlo, oblak pod nogama. Iz oblaka su mu u ruke izvirali udari gromova i bljeskovi munja; i iz njegove su ruke izlazile, i tek su tada udarale o zemlju… Počela sam preklinjati Anđela da zastane nekoliko trenutaka, i svijet će učiniti pokoru. Ali moja je molba bila ništa pred božanskim gnjevom. Upravo sam tada ugledala Presveto Trojstvo. Veličina njegove veličanstvenosti duboko me probola i nisam se usudila ponoviti svoje preklinjanje. U tom sam trenutku u svojoj duši osjetila snagu Isusove milosti koja prebiva u mojoj duši. Kad sam postala svjesna ove milosti, odmah sam bila stavljena pred Božje prijestolje. O, kako je velik naš Gospodin i Bog i kako nedokučiva njegova svetost! Neću pokušavati opisati ovu veličinu, jer uskoro ćemo ga svi vidjeti onakvog kakav jest. Zatekla sam se kako molim Boga za svijet riječima koje sam čula iznutra. Riječi kojima sam molila Boga su ove: Vječni Oče, prikazujem Ti Tijelo i Krv, Dušu i Božanstvo Tvoga preljubljenoga Sina, Gospodina našega Isusa Krista kao zadovoljštinu za naše grijehe i grijehe svega svijeta, za Njegovu pregorku muku, smiluj nam se. Dok sam molila na ovaj način, vidjela sam anđelovu bespomoćnost: nije mogao izvršiti pravednu kaznu koja je s pravom pripadala za grijehe. Nikad prije nisam molila takvom unutarnjom snagom kao tada.”

Ovo je najvažnije zapamtiti. Otac Geraci kaže: „Kada molite krunicu Božanskog milosrđa, molite istom snagom kojom je molila sveta Faustina.

Vremena je malo. Zla je više nego ikad i može se činiti da smo okruženi sa svih strana. Ipak vas preklinjem, nemojte klonuti duhom, nemojte gubiti nadu. Umjesto toga, uzmite mač ispunjen Božjom snagom poznat kao krunica Božanskog milosrđa. Potrgajte zamke, grijehe i iluzije koje vas i vašu obitelj sprječavaju da prihvatite Evanđelje. Uzmite mač krunice Božanskog milosrđa i zazovite iscjeljujuće zrake Isusa Krista – Svjetlo tako sjajno da ga tama nikada neće nadvladati!

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er