CRKVA

Nadbiskup u miru mons. Želimir Puljić u rodnoj Hercegovini proslavio zlatni jubilej

U subotu, 13. srpnja, u župi Presvetoga Trojstva Blagaj-Buna, svečanim misnim slavljem proslavljeni su zlatni jubileji trojice svećenika. Prije 50 godina u Rimu zaređeni su mons. dr. Želimir Puljić, prof. dr. don Petar Vrankić i don Jakov Grgić.

Domaćin ovoga slavlja bio je don Petar rodom iz Glavatičeva, a korijeni mons. Želimira vezani su uz ovu župu, točnije mjesto Kamena gdje je prije 50 godina slavio svoju Mladu Misu. Zbog zdravstvenih razloga ovome slavlju nije se mogao pridružiti jubilarac don Jakov. Inače, slavljenici mons. Želimir i don Jakov već su proslavili svoje jubileje u Zadru i Valpovu.

Na Misi zlatnoga svećeničkog jubileja propovijedao je mjesni biskup mons. Petar Palić, a u koncelebraciji bili su: nadbiskup vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnoga ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, apostolski nuncij u Italiji i San Marinu nadbiskup mons. Petra Rajič, župnik župe Blagaj-Buna don Slaven Ćorić te još 15-ak svećenika. Prisutne su bile i časne sestre te rodbina i prijatelji slavljenika don Petra kao i susjedi mons. Želimira iz rodne mu Kamene. Na početku svete Mise mons. Želimir zahvalio je Bogu za dar svetoga reda. “Hvala ti, Isuse, što si ostao s nama, u ovoj Crkvi, što si nam ostavio apostole i zaredio ih, i što si nam ostavio ono najsvetije što možemo slaviti a to je sveta Euharistija.”

Na svetoj Misi pjevala je muška klapa Ero, a čitanja i molitvu vjernika čitala je don Petrova rodbina. Na kraju svete Mise sve okupljene pozdravio je prof. Vrankić i zahvalio svima koji su bili dio ovoga slavlja. Prisjetio se svoga djetinjstva u Glavatičevu i svećeničkoga poziva, tj. susreta s Isusom kroz Božju Riječ, Bibliju, koju je dobio od majke. To prijateljstvo s Isusom razvijalo se kroz godine i raslo u istinsku Ljubav.

Ovaj susret nastavljen je zajedničkim objedom i ugodnim druženjem.

Izvor: Crkva na kamenu

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er