SVIJET

Muslimani zabrinuti zbog brzog rasta kršćanstva u Indoneziji

Islamska kampanja na društvenim mrežama poznata kao “#SaveMaryam” podiže svijest o širenju kršćanstva diljem Indonezije služeći se pritom kontroverznim statistikama i izjavama.

Voditelj kampanje izjavio je da se u zemlji svake godine dva milijuna muslimana obrati na kršćanstvo. Dodao je da će Indonezija prestati biti većinski muslimanska nacija do 2035.  Kritičari i komentatori optužili su tim kampanje da je alarmantan i stvara nepotrebne vjerske napetosti i daje netočne informacije kako bi prikupio više sredstava za svoje aktivnosti, prenosi nedjelja.ba.

Indonezija ima najveću muslimansku populaciju na svijetu, s više od 212 milijuna muslimana. Službeni podaci procjenjuju da su oko 11% stanovništva kršćani. Međutim, nekoliko indonezijskih kršćana vjeruje da je to veliko podcjenjivanje, stavljajući stvarni broj kršćana između 20% i 30% stanovništva, javlja International Christian Concern (ICC).

Indonezija također ima drugo najveće kršćansko stanovništvo u muslimanskom svijetu, nakon Nigerije, a slijedi je Egipat. Tako 29,4 milijuna kršćana u Indoneziji činilo je 10,47% stanovništva zemlje 2023., od čega 7,41% protestanata (20,8 milijuna) i 3,06% katolika (8,6 milijuna).

Bez obzira na točne brojke jasno je da kršćani i dalje imaju ekstremne poteškoće u slučaju obraćenja. Muslimanske obitelji često se odriču svoje djece koja postanu kršćani, dok je u pojedinim pokrajinama to gotovo nemoguće.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er