VJERA I DUHOVNOST

Možemo li se nadati da smo s trpljenjem i križevima za života već neki mali dio čistilišta odradili na zemlji?

Možemo li se nadati da smo s trpljenjem i križevima za života već neki mali dio čistilišta odradili na zemlji? Iz emisije “Argumenti” HKR-a od 31. listopada izdvajamo zanimljiv razgovor na temu čistilišta.

“To definitivno može biti tako i trpljenje je u tom kontekstu dragocjeno. Svako od nas je svako potreban čišćenje i tako kažu neki mistici. Sveci “prolete kroz čistilište” , a svaka duša mora proći jer nijedna još nije potpuno čista, a sveci su već toliko preobraženi bili na zemlji da vrlo brzo prolete kroz čistilište, iako to nije vremenska kategorija.

Čistilište je u drugoj dimenziji u vječnosti tako da čistilište ne možemo uspoređivati s našim vremenom. Sveti Pavao kaže da čistilište nadopunjuje što nedostaje Kristovim patnjama. Isus Krist je umro na otkupiteljski način za cijelo čovječanstvo, ali Bog u svojoj dobroti želi uključiti naše male križeve i naše male boli i trpljenja.

Svaku patnju trebamo prikazati s ljubavlju, ne moramo tražiti neke posebne križeve. U svakodnevnom životu dolaze mali križevi i njih treba zagrliti s Isusom i prikazati s ljubavlju Bogu. Ne smijemo mrmljati i odbacivati patnje i križeve već prihvatiti ih i zagrliti s ljubavlju. Prikazati Bogu na neku nakanu to naše trpljenje i kad mi prikažemo to trpljenje koje nam je jednostavno neizbježno, Bog će to pribrojiti svome trpljenju jer on to očito želi. Onda patnja i trpljenje ovdje na zemlji imaju smisla”, kaže studentski kapelan Ivan Dominik Iličić.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er