VJERA I DUHOVNOST

Moćan razlog zašto bi svaki katolički bračni par trebao imati raspelo u svojoj spavaćoj sobi

Kreatorica sadržaja Mari Cuevas Wagner i njezin suprug Trey Wagner podijelili su snažan razlog zašto savjetuju katoličkim bračnim parovima da postave raspelo u svoju spavaću sobu.

Mari je na svom Instagram profilu rekla da je ovaj sakramental poseban podsjetnik na ljubav koja bi trebala postojati u paru. “Krist je u činu ljubavi položio svoj život za svoju zaručnicu, Crkvu.” Dodala je da brakovi trebaju odražavati Isusovu požrtvovnu ljubav prema Crkvi, poziv koji bračni par prihvaća na oltaru. “Tradicionalno, mladoženja nosi crno na dan svog vjenčanja kako bi odražavao ovu radnju umiranja za svoju nevjestu. Na oltaru on polaže sebe, svoj stari život, kako bi se potpuno posvetio ljubavi, zaštiti i odvođenju svoje nevjeste u raj .

Kao nevjeste, polažemo svoj stari život da bi nas vodio i ljubio čovjek kojeg nam je Krist dao da bude naš muž i ako Bog to želi, da položimo svoj život za dobrobit novog života – rađanja i odgajanja djece.”

Mari je istaknula da se poziv na brak ne može ostvariti bez Kristove pomoći.

„Raspelo u našoj spavaćoj sobi služi kao podsjetnik na sve ovo i drži Krista u središtu našeg braka. Podignimo visoko križ u našim domovima kako bismo ga mogli vidjeti dok se svakodnevno čistimo i posvećujemo u svojim brakovima.”

www.medjugorje-news.com

Izvor
church pop

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er