VJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

Misterij 7 samostana sv. Mihaela arkanđela koji dijele Europu na dva dijela

Sedam samostana smještenih u raznim dijelovima Europe, na strateškim točkama, ocrtavaju liniju obavijenu tajnom koja dijeli kontinent na dva dijela.

Postoje misteriji koji se prenose od davnina do danas, a koji imaju bezvremenski šarm. Čovjeka su oduvijek privlačile misterije i legende, a ako se tiču ​​velikog sveca kao što je sveti Mihael Arkanđel, normalno je željeti znati više.

Ono o čemu vam govorimo misterij je koji je doista nevjerojatan, jer se radi o sedam samostana, svi posvećeni arkanđelu Mihaelu, koji se nalaze na raznim mjestima u Europi, tvoreći (zamišljenu) ravnu liniju koja presijeca Europu na dva dijela, s preciznošću koji vas ostavlja bez teksta. Zovu ih Svetom linijom sv. Mihaela, a razlog su posjeta tisuća hodočasnika iz cijeloga svijeta.

Svetog Mihaela Arkanđela svakako ne treba predstavljati, jer je njegov lik poznat diljem planeta. Arkanđeo je predstavljen kao ratnik, s mačem i kopljem, koji slama đavla, pobjeđuje ga i šalje natrag u pakao. On je taj koji štiti one koji ljube Boga, one koji zazivaju njegovu pomoć, a u teškim vremenima intervenira da nas podrži. Uvijek mu je važno moliti se s vjerom i predanošću.

Legenda o liniji sv. Mihaela: 7 samostana povezanih s njom

Sedam samostana, smještenih u različitim dijelovima Europe i svijeta (sve do Izraela), svi posvećeni svetom Mihaelu Arkanđelu. Ali što legenda kaže o njima?

Pa, kaže se da je Sveta linija sv. Mihaela povučena kada je Arkanđeo udario đavla svojim mačem, da ga pošalje natrag u ponor pakla. Crta je iznenađujuća, a osim toga Italija je jedina nacija koja ima dva samostana smještena na istoj udaljenosti. Godinama je ova linija, štovana od templara i papa koji su prepoznali njezinu važnost, bila odredište za posjete iz cijelog svijeta, kako bi zatražili zahvalnost i pokajali se za svoje grijehe.

Sljedećih 7 samostana su: Skelling Michael u Irskoj, St Michael’s Mount u Velikoj Britaniji, Mont Saint Michel u Francuskoj, Sacra di San Michele u Pijemontu, San Michele u Pugliji, samostan San Michele u Grčkoj, samostan Brdo Karmel u Izraelu. To su mjesta koja imaju snažnu energiju i savršena su za one koji trebaju duboko unutarnje istraživanje. Postoji atmosfera snažne duhovnosti koja ih prožima i omogućuje veću povezanost s Bogom.

7 samostana sv Mihaela Arkanđela, između misterija i ukazanja

Samostan Skelling Michael nalazi se u Irskoj, na otočiću Skelling, a priča se da se na tom mjestu sveti Mihael ukazao Svetom Patriku kako bi ga podržao u pobjedi nad zlom. Drugi samostan nalazi se u Cornwallu u Velikoj Britaniji, a do njega se može doći trajektom. Samostan Mont Saint Michel, u Francuskoj, jedan je od najposjećenijih na svijetu. Rečeno je da se sv. Mihael ukazao biskupu Avranches Sant’Auberto, da sagradi crkvu njemu u čast. Tako je i bilo. U Italiji postoje dvije opatije posvećene svecu, jedna u Pijemontu, druga u Pugliji. Priča se da je prva sagrađena nakon što je biskup koji je htio sagraditi crkvu vidio kako anđeli i golubovi uzimaju komade drveta i vode ih upravo na mjesto gdje se danas nalazi samostan. A druga legenda govori o izgradnji opatije, nakon tri ukazanja biskupu Siponta, San Lorenzu Maioranu. Manastir je sagrađen na mjestu gdje je bila špilja, koja je danas crkva, a koju je navodno posvetio sveti Mihael Arkanđel. Na otoku Simy nalazi se samostan svetog Mihovila, izgrađen nakon što je žena pronašla sliku sveca. Od tada su se dogodila mnoga čuda i tako je izgrađena opatija, odredište tisuća hodočasnika svake godine. Napokon, Sveta linija svetog Mihaela stiže do Izraela, gdje se nalazi svetište Stella Maris na brdu Karmel. Samostan se nalazi u Haifi. Priča se da je ovdje živio prorok Ilija, a svetište je uglavnom posvećeno Gospi od Karmela. Međutim, to je i mjesto štovanja za sv. Mihaela, i to je mjesto gdje postoji vrlo jaka duhovnost. To su mjesta koja treba posjetiti, osobito ako tražite odgovore na duhovnoj razini i namjeravate moliti za posebne milosti.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er