BIJAKOVIĆIMEĐUGORJEVJERA I DUHOVNOST

MEĐUGORJE: Kakva je uloga vidjelaca u ukazanjima, i zašto tu ulogu najčešće imaju djeca?

Kakva je uloga vidjelaca u ukazanjima, i zašto tu ulogu najčešće imaju djeca? Dr.fra. Tomislav Pervan tumači to ovako: “Vidioci su svjedoci. Oni su osobe koje su nešto vidjele,doživjele,iskusile,koje su se susrele sa Neočekivanim.

Njihova je uloga također proročka,uzimaju se iz naroda za narod. Ne znamo koji su kriteriji u Božjem planu, ali to su redovito osobe koje ni po čemu nisu zavrijedile tu milost, milost koja je potom sudbinski teret.

Oni su ljudski mediji onoga što proživljavaju u svome biću. Broj međugorskih vidjelaca-njih šestero-kao da želi isključiti mogućnost izvanjske manipulacije,nagovaranja,insrtuiranja. Svi su oni toliko u svojim temperamentima različiti,oni su odreda izraziti individualci,nepovodljivi,njima se ne može manipulirati. I moožda je to ono najveće čudo da do damas ostaju vjerni onome što je počelo u njihovu životu onoga 24.lipnja,onoga što ih je katapultiralo u žarište zbivanja-bez njihova htijenja i volje-te ostaju svjedoci koji,unatoč tolikim prijetnjama i zastrašivanjima,nisu zanijekali svoje doživljaje” podsjeća dr. Pervan i ističe:

“Danas bismo njihovu ulogu mogli usporediti s ključem pri paljenju vozila . Kad se motor pokrene,ključ se mora ispustiti. Vozilo je spremno za vožnju ako mu dodajemo dovoljno goriva. Molitve,obraćenja,vjernički život,to je ono gorivo koje se dolijeva i ovdje. Mjesto nije sveto ako se ne posvećuje molitvama i životom. Tako i Međugorje.Isus nije govorio o Hramu,nego o klanjateljima u Duhu i Istini.”

Dr. Pervana upitali smo i može li se s posvemašnjom sigurnošću ustvrditi da međugorski vidioci potvrđuju istinitost Gospinih ukazanja i svojim životom. Evo što nam je odgovorio :” U stvarima savjesti i života ne možemo nikome biti suci. Znamo samo da su samo od samih početaka vidioci bili krajnje susretljivi,nisu imali ama baš nikakve privatnosti,da su ih hodočasnici danonoćno salijetali,da su dolazili k njima s različitim patnjama,problemima,mukama,da su ih mnogi – napose iz svećeničkih redova-htjeli uhvatiti u riječi(kao da su vidioci svršavali teologiju).

Njihova je odgovornost golema,jer ako je autentično ono o čemu svjedoče,tada je za njih to njihova osobna dogma u koju moraju vjerovati,s kojom se moraju svakodnevno suočavati i kojoj moraju odgovarati svojim svetim kršćanskim životom jer će na kraju života za to polagati račun pred Bogom i Marijom.”

www.medjugorje-news.com/medjugorje-tajna gospinih ukazanja

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er