VJERA I DUHOVNOST

Kada ste pod stresom ili imate poteškoća na poslu obratite se ovih 6 svetaca za pomoć

Posao može biti izvor stresa, ali i oblik posvećenja ako svoje poteškoća posvetimo Bogu. Ako je vaša situacija na poslu razlog za brigu, možete zamoliti ove svece za pomoć. Oni će biti vaši moćni zagovornici u ovoj borbi!

1) Sveti Josip radnik Sveti Josip, zaštitnik radnika, Isusov je hranitelj i marljivi tesar. On je veliki svetac kojemu se možete obratiti ako tražite posao, želite uspjeh u svom trenutnom poslu ili se suočavate s poteškoćama.

2) Sveta Katarina Sijenska Katarina je s velikom odlučnošću i bez straha slijedila svoj poziv mističarke, spisateljice i braniteljice siromašnih i marginaliziranih. Ova nam svetica može pomoći u razlučivanju odluka o karijeri i prevladavanju poteškoća na poslu!

3) Sveta Gianna Beretta Molla Pronalaženje ravnoteže između radnih ambicija i obiteljskih obaveza može nas opteretiti. Gianna je savršena svetica kojoj se možete obratiti. Bila je liječnica, supruga i majka i najbolji je mogući primjer skladnog i zadovoljavajućeg odnosa između karijere i obiteljskog života.

4) Sveti Josemaría Escrivá Sveti utemeljitelj Opusa Dei najsigurniji je vodič koji će nam pomoći da ne izgubimo svoje vrijednosti. “Posvećenje običnog rada čini kamen temeljac prave duhovnosti za one od nas koji smo, uronjeni u vremenite stvarnosti, odlučni odnositi se prema Bogu.”

5) Sveta Terezija iz Kalkute Sveta Terezija iz Kalkute može nam pomoći da budemo ponizni, čak i na radnom mjestu. “Stojimo Isusu na raspolaganju. Ako On želi da budemo bolesni u krevetu, ako On želi da naviještamo Njegova djela na ulicama, ako On želi da cijeli dan čistimo kupaonice, to je u redu, sve je u redu. Moramo reci ‘Ja pripadam tebi’.”

6) Sveta Terezija iz Lisieuxa Unatoč kratkom životu, ova karmelićanka uvijek je uspijevala svladati poteškoće. Njezin “Mali put” nije prečac za izbjegavanje asketizma. Ona objašnjava vrijednost patnje i uči nas pronaći radost u malim stvarima koje nas okružuju, čak i kada nam je posao težak!

Ovi će sveci biti naši saveznici u nebu!

www.medjugorje-news.com

Izvor
church pop

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er