CRKVA

Jedna osoba ubijena u pucnjavi u katoličkoj crkvi u Istanbulu

Dva maskirana napadača otvorila su vatru u katoličkoj crkvi u Istanbulu tijekom mise u nedjelju ujutro, i ubili jednu osobu tijekom posvećenja.

Biskup Massimiliano Palinuro, apostolski vikar u Istanbulu, rekao je za EWTN News 28. siječnja da je jedan muškarac ubijen “tijekom posvete” u napadu u crkvi Sveta Marija u istanbulskoj četvrti Sariyer. Turski ministar unutarnjih poslova Ali Yerlikaya potvrdio je da se napad dogodio oko 11.40 sati. po lokalnom vremenu i da je pokrenuta “potpuna istraga” dok vlasti rade na uhićenju napadača.

Video snimka napada pokazuje dvojicu naoružanih muškaraca odjevenih u crno kako prate starijeg čovjeka u crkvu i pucaju mu u potiljak. Župljani su se sakrili ispod klupa nakon što je muškarac upucan. Iz videa nije jasno jesu li napadači nastavili pucati dok su uperili oružje u nekoliko različitih smjerova u crkvi prije nego što su brzo izašli. “Snažno osuđujemo ovaj podli napad”, rekao je Yerlikaya.

Biskup Palinuro je rekao da je žrtva “upucana iz pištolja unutar crkve tijekom posvete dok se cijela zajednica molila”. “Ne znamo razlog… moramo pričekati da shvatimo zašto se dogodila ova tragedija, koja se dogodila u crkvi tijekom mise”, rekao je Palinuro.

Biskup je zamolio ljude da mole za žrtve i Katoličku crkvu u Turskoj. “Zabrinuti smo za budućnost jer ako je ovo znak vjerske netolerancije, za našu zajednicu to bi mogao biti loš znak. U Turskoj živi oko 25.000 rimokatolika, piše CNA.

Papa Franjo podijelio je poruku sa žrtvama napada nakon što se molio Anđeo Gospodnji na Trgu svetog Petra nekoliko sati nakon pucnjave. “Izražavam svoju blizinu zajednici crkve sv. Marija u Istanbulu, koja je pretrpjela oružani napad tijekom mise, što je prouzročilo jednu smrt i više ozlijeđenih”, rekao je Papa.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er