VJERA I DUHOVNOST

Jedan od načina da ispravno započnete svoj dan jest da svoje srce predate Isusu

Jedan od načina da ispravno započnete svoj dan jest da svoje srce predate Isusu odmah ujutro, dopuštajući mu da vas vodi ostatak vašeg dana.

Obično je najvažniji dio dana jutro, jer ono daje ton i dovodi vas u posebno raspoloženje koje će proći kroz sve vaše dnevne aktivnosti. Otac Franjo Xavier Lasance razmišljao je o ovoj stvarnosti u svom Molitveniku i objasnio dobrobiti jutarnje molitve: Ono što je novorođeni dan za našu fizičku prirodu, to je jutarnja molitva za život duše. To je otvaranje prozora srca kroz koje bistri nebeski zrak može strujati. Oživljava život u nama i okreće naše misli prema Onome koga najviše volimo. To je izvor obnovljene snage, daje polet duhovnom koraku i jasnoću unutarnjem vidu. Ona preplavljuje srce dahom života i kupa ga u sunčevoj svjetlosti Božjeg osmijeha.

Čak i ako nismo “jutarnja osoba”, važno je započeti dan u Božjoj milosti, pripremajući se za duhovni uspjeh. Puno je bolje započeti dan na suncu Božjeg osmijeha nego u mraku naše turobne naravi. Predati svoje srce Isusu Jedan od načina da ujutro otvorimo prozore srca je da damo svoje srce izravno Isusu. Naše srce je ono koje vodi motivaciju naših aktivnosti i utječe ne samo na naše postupke, već i na naše misli i riječi, piše Aleteia.

Psalmist je to najelokventnije rekao: “Jer ti ne želiš žrtvu ili bih je dao; žrtvu paljenicu koju ne biste prihvatili. Moja je žrtva, o Bože, duh skrušen; srce skrušeno, ponizno, Bože, nećeš prezreti” (Psalam 51,18-19).

U nastavku je kratka molitva iz Priručnika Presvetog Srca, ali također uključuje sve gore navedene duhovne teme. Može vam pomoći započeti dan u duhovnom raspoloženju koje će utjecati na vaše dnevne aktivnosti:

Bože moj, dajem Ti srce svoje, daj da bude čisto, ponizno, čestito i iskreno; daj mi svoju, molim te, da mi bude blago i život. Probudi me iz sna grijeha, obuci me u novog čovjeka, stvori u meni pravdu i svetost. U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er