VJERA I DUHOVNOST

Izvanredno viđenje koje je sveta Klara imala na samrti

Sveta Klara Asiška odrekla se svog udobnog života kako bi živjela poput svetog Franje u siromaštvu i jednostavnosti. Imala je intenzivan duhovni život i bila je vrlo blizu Bogu tijekom svojih posljednjih dana na ovoj zemlji.

Jedna od njezinih redovnica mogla je vidjeti nebesku viziju koju je sveta Klara vidjela prije odlaska s ovoga svijeta u nebeski Božji zagrljaj.

Nedugo nakon njihove smrti Thomas Celano napisao je životopis o svetom Franji i svetoj Klari. Njegovo je pisanje ponekad vrlo poetično, jer je nastojao produhoviti njihove izvanredne živote, piše Aleteia.

Čudesno viđenje svete Klare

Prema Celanovim riječima, sveta Klara je bila okružena svojim redovnicama dok joj se zdravlje pogoršavalo i bila je na samrti. Napisao je kako je sveta Klara počela govoriti svojoj duši:

Ali Presveta Djevica obraćajući se tiho, rekla je mojoj duši. “Idi”, rekla je, “bez straha. Jer imaš dobrog vodiča za svoje putovanje. Kreni”, rekla je, “jer Onaj koji te stvorio posvetio te je i štiti te uvijek, voli te ljubavlju jednako nježnom kao majka za svog sina,” rekla je. Redovnica pored nje upitala ju je s kim razgovara, što je potom dovelo do nebeske vizije: Klara je odgovorila: “Govorim svojoj blaženoj duši.” Ni taj slavni vodič nije bio daleko. Okrenuvši se određenoj kćeri, upitala je: “O kćeri, vidiš li Kralja Slave kojeg ja gledam?”

I ruka Gospodnja dođe na još jednu od sestara i ona svojim tjelesnim očima u suzama ugleda blaženu viziju. Ranjena strijelom duboke tuge usmjerila je pogled prema vratima kuće. I gle, uđe mnoštvo djevica odjevenih u bijele haljine, a sve su nosile zlatne krune na glavama. Među njima je hodala jedna sjajnija od ostalih, s čije je krune, koja je, u svom gornjem dijelu, izgledala kao kadilo s prozorom, u kući je blistao takav sjaj da je samu noć mijenjao u dan. Prišla je krevetu gdje je ležala zaručnica njezina Sina i sagnuvši se nad nju s ljubavlju, najslađe ju je zagrlila. Tada su djevice iznijele plašt čudesne ljepote, i sve zajedno radeći prekrile su Klarino tijelo i ukrasile ležaj.

Sveta Klara je umrla nakon ovog viđenja, “okrunjena” krunom nebeske slave. To je prekrasna vizija, koju se svi nadamo vidjeti na neki način na dan naše smrti, dok s radošću iščekujemo dolazak našeg Spasitelja, Isusa Krista.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er