VJERA I DUHOVNOST

Isusovo upozorenje onima koji ga psuju: Psovač sam izgovara svoju osudu

Isusovo upozorenje onima koji ga psuju: Psovač sam izgovara svoju osudu! Gospodin Isus Krist je objavio službenici Božjoj Mariji od sv. Petra karmelićanki iz Toursa sljedeću poruku:

“Moje ime svi psuju, čak i djeca psuju. Psovka je strašan grijeh koji izravno i otvoreno ranjava moje Srca. Psovač psovkom proklinje Boga, i sam od sebe izgovara svoju osudu. Psovka je otrovna strelica koja probija moje Srce. Dati ću ti zlatnu strelicu kojom ćeš liječiti rane koje mi zadaju psovači. Ponavljaj često sljedeći zaziv, svaki puta kad ga ponoviš ranit ćeš moje srce ljubavlju:

‘Budi uvijek slavljeno, čašćeno, ljubljeno i blagoslovljeno uzvišeno ime Božje, na Nebu, zemlji i podzemljem od svih stvorenja koja je Bog stvorio po Presvetom Srcu Isusovu u Presvetom Oltarskom Sakramentu’.

Ti ne možeš shvatiti zlobu i užas psovke. Da moju pravednost ne zadržava milosrđe grešnik bi bio poništen te bi se sama nerazumna stvorenja njemu osvećivala, ali imam cijelu vječnost za kazniti ga. Oh kad bi ti znala koji se stupanj slave na Nebu za tebe priprema kada u duhu zadovoljštine za psovke samo jedanput ponoviš Blagoslovljeno divno Ime Božje.”

Godine 1846. Gospa se ukazala u La Salletu u suzama žaleći se pastirima da više ne može zadržati ruku Božje Pravde prema psovačima i navijestila je teške kazne ako se ne prestane psovati sveto Ime Božje. Također, upravo u ukazanjima Gospe u La Salletu psovanje Isusova imena povezano je s prirodnim katastrofama i gladi.

U katoličkoj tradiciji u Hrvata ustalila se molitva tipa devetnice. Svima koji žele moliti devetnicu presvetom Imenu Isusovu kao nadoknadu za psovke preporučujemo da kroz 9 dana mole Litanije imena Isusova, gore spomenutu krunicu i na kraju sljedeće Pohvale Imenu Božjemu, Na to nas mogu potaknuti sljedeće riječi svetaca i duhovnih velikana.

Sv. Bernard kaže da je: ‘Jezik je psovača kao mač koji probada srce Božje!’. Sv. Alfons Liguori kaže da je to tako strašan zločin da ‘nerazumije, kako se na svaku psovku ne otvori zemlja ispod nogu bogopsovača, te ga ne proguta’.

Sv. Augustin pak uporava da težina psovke nije samo u njenoj rugobi, nego to, što psovkom činimo grijeh duhovnog ubojstva.

‘Bogopsovka je jedan od najtežih smrtnih grijeha’, upozorenje je naučitelja crkve Tome Akvinskog, a i blaženi Alojzije Stepinac nekoliko je puta upozoravao na ovo veliko prokletstvo koje sami sebi navlačimo.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er