CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Isus nam ne želi utjerati strah govorom o kraju svijeta, bilo što da se dogodi, On će uvijek biti s nama!

„Tada će ugledati Sina Čovječjega gdje dolazi na oblacima s velikom moći i slavom. I razaslat će anđele i sabrati svoje izabranike s četiri vjetra, s kraja zemlje do na kraj neba.“  (Mk 13, 24-32)

Povijest čovječanstva jednom će naći svoj kraj, kao što se i život svakog čovjeka naginje kraju.  Kad će se to dogoditi ne znamo skoro ništa.

Riječ Božja iz Svetog Pisma nas uči da  tom cilju  našega života i ljudske povijesti ne idemo nepripremljeni. Bog  nam sa sigurnošću kaže da svatko tko je s Njim i s ljudima povezan vjerom,ufanjem i ljubavlju ne treba bojati ničega  bilo što da se dogodi. Mi kršćani ne očekujemo apokaliptičko rasulo svih stvari nego dovršenje našega spasenja u novom nebu i novoj zemlji  gdje s ljudima stanuje Bog koji će biti sve u svemu.

Nažalost susrećemo krive proroke koji ljudima govore o potpunoj propasti i rasulu svega.  Ne smijemo ih slušati, jer nam je Gospodin i sam govori po svom Sinu Isusu Kristu. I to je dovoljno.  Isus nas opominje u današnjem evanđelju da ne idemo bezbrižno  prema tom danu  i da ne živimo kao da Boga nema. Tada bi se moglo dogoditi da nas  dan Gospodnji  nespremne iznenadi  i onda  ne bi mogli opstati na sudu Božjem.

Isus ne želi nama utjerati strah svojim govorom o budućoj propasti. Bilo što da se dogodi, Bog će uvijek biti blizu svojima i neće napustiti svoj narod. On traži od nas povjerenje i stalno nastojanje  da živimo u prisutnosti Božjoj. To nam može uspjeti ako češće razmišljamo o tome zašto živimo. Naš život u Bogu ima  svoj početak i po Bogu će i završiti. Zato se trebamo  uvijek iznova  truditi da po molitvi ostanemo  povezani s Njim. 

Naš se život  nikad ne može temeljiti na našim zaslugama  nego jedino i samo na otkupiteljskoj žrtvi Isusa Krista koji je za nas umro na križu  i treći dan uskrsnuo. Po njemu imamo puno pouzdanje  u oprost naših grijeha.  On je posrednik između Boga i ljudi. On je vječni Sin Božji  koji je  po Mariji postao čovjekom. Marija nas želi voditi  svome Sinu Isusu Kristu.  Ona nas  po mnogim ukazanjima  želi upozoriti da ništa ne vrijedi osim ostati vjeran evanđelju. Ona nas priprema na konačni dolazak  Gospodnji u naš život i povijest čovječanstva na koncu vremena.

Okrenimo se od svega što nas dijeli od Boga i jedan drugoga. Pomirimo se s Bogom i prihvatimo njegovu ljubav. Jer, tko je s Bogom i ljudima tom ljubavlju povezan on već sada sudjeluje u nebeskoj  vječnoj sreći.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er