ZANIMLJIVOSTI

Ova omiljena čokolada inspirirana je ukazanjem Djevice Marije, a Gospin kip nalazi se u svim pogonima ove tvrtke

Ova omiljena čokolada inspirirana je ukazanjem Djevice Marije, a njezin kip nalazi se u svim pogonima ove tvrtke Popularna poslastica od čokolade i lješnjaka dobila je ime po Rocher de Massabielle, mjestu ukazanja Djevice Marije u Lurdu.

Unutar omota od zlatne folije Ferrero Rocher slatkiša nalazi se višeslojna konfekcija koja se čini kao neka vrsta čarolije izravno iz tvornice čokolade Willyja Wonke: jedan pečeni lješnjak, umotan u ljusku od vafla punjenu čokoladom od lješnjaka, koja je sama prelivena čokoladom sa sjeckanim lješnjacima, piše Aleteia

Ove čarobne čokolade, međutim, nisu inspirirane dječjom knjigom Roalda Dahla, već Djevicom Marijom. Kada je talijanski čokoladar Michele Ferrero 1982. godine predstavio poslastice, vjeruje se da ih je nazvao “Rocher” po stjenovitoj pećini, nazvanoj Rocher de Massabielle, koja označava mjesto gdje se Blažena Majka ukazala sv. Bernadeti u Lourdesu, Francuska.

Površina čokolada s lješnjacima više nego prolazno podsjeća na formaciju stijena u Lourdesu, mjestu koje je imalo posebno značenje za Ferrera, koji je umro na Valentinovo 2015. u dobi od 89 godina. Predani katolik, Ferrero je bio poznat po svojoj snažnoj odanosti Gospi.

Na proslavi 50. obljetnice osnutka svoje tvrtke rekao je: „Uspjeh Ferrera dugujemo Gospi Lurdskoj; bez nje možemo malo toga.”

Kao treći najveći proizvođač čokolade na svijetu, Ferrero je imao na čemu biti zahvalan. Ferrero Rocher bomboni, zajedno s Nutellom, Kinder poslasticama i Tic Tacsima, donijeli su više od 10 milijardi eura samo u 2016. godini. Rečeno je da je Ferrero hodočastio godišnje u Lourdes, povevši svog glavnog menadžera. Također je organizirao posjet svetištu za svoje zaposlenike, a dao je postaviti kip Djevice Marije u svaki od 14 proizvodnih pogona njegove tvrtke diljem svijeta.

slatkiš inspiriran ukazanjem  Djevice Marije

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er