HRVATSKAVIJESTI

Hrabri policajci Marko i Toni oduševili Hrvatsku

Brza i hrabra reakcija dvojice mladih policajaca oduševila je najprije Omišane, a zatim i cijelu Hrvatsku. Kada je buknuo požar u domu za starije i nemoćne, priskočili su s vatrogascima u pomoć bez oklijevanja.

Toni Nuić i Marko Jurčević, mladi su omiški policajci koji su utrčali u zgradu zahvaćenu plamenom. Emocije se još sliježu.

– Još sve nije leglo, ne možemo se naviknut da se to desilo, a kamoli da smo išta napravili, kaže Toni Nuić.

Njihov uobičajeni radni dan pretvorio se u borbu za 23 života. Ni trena nisu dvojili kada je stigla dojava da je Dom u Dugom Ratu zahvatio požar.

– Stavljali smo krpe, marame, što god je moglo pomoći u tom trenutku bilo je kašljanja, ništa nismo vidili, nasumično smo ulazili i koga god smo vidili smo izvačili, rekao je Marko Jurčević.

– Pokretne štićenike smo ispratili do prizemlja, onda smo se popeli na prvi kat od sobe do sobe i nepokretne šta na rukama šta na leđima iznosili. Sve je bilo teško radi dima, dodaje Nuić.

Ovakvi nesebični i hrabri potezi ne uče se nigdje. Čestitke im stižu sa svih strana, piše HRT.

– Zvali su nas prijatelji, kolege, načelnik…, čestitaju. O nagradi ne razmišljamo bitno da smo napravili dobro djelo i pomogli koliko smo mogli, kaže Jurčević.

Marko i Toni mladi ljudi – veliki profesionalci.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er