VJERA I DUHOVNOST

Gospa od Quita – Nepoznato proročanstvo koje govori o našem vremenu: Ovaj sakramenat biti će napadnut i duboko oskrnavljen

Gospa od Dobrog Uspjeha ukazala se u Ekvadoru, poglavarici samostana Bezgrešnog začeća u Quitu.

Majka Mariana de Jesus Torres (1563-1635), otišla je moliti u kapelu u noći 2. veljače 1594. Čula je glas kako je zove i tad je gledala Gospu s djetetom u lijevoj ruci i opatijski križ u desnoj ruci.

Marija je bila obučena u redovnički habit i rekla je: “Ja sam Marija od Dobrog Uspjeha, Kraljica neba i zemlje.” I posjetila je Majku Marianu de Jesus Torres sedam puta, između 1588. i 1634. Gospa od dobrog uspjeha odmah je osigurala njezinu majčinsku zaštitu nad sestrama i nad Ekvadorom čija se posveta Srcu Isusovu dogodila više od dva stoljeća kasnije.

Marija je zapravo rekla: „U 19. stoljeću doći će istinski kršćanski predsjednik, čovjek kojemu će Gospodin dati palmu mučeništva, na trgu ispred ovog mog samostana. On će posvetiti Republiku božanskom Srcu moga ljubljenog Sina i ta će posveta podržati katoličku vjeru u narednim godinama, što će biti pogubno za Crkvu”. Radilo se o Gabrielu Garcíi Morenu, kojeg su 6. kolovoza 1875. ubili masoni, baš u Quitu, na Plaza de la Independencia.

Gospa od Dobrog Uspjeha govori prije svega o širenju zla i pokvarenosti, o prijetnjama Crkvi: „Sotona će zavladati gotovo potpuno, preko masonskih sekti. Oni će se uglavnom fokusirati na djecu, kako bi se održala ova opća korupcija.” Potom je objasnila da će kršćanski brak biti stavljen na kušnju: „Što se tiče sakramenta ženidbe, koji je simbol sjedinjenja Krista s njegovom Crkvom, on će biti napadnut i duboko oskrnavljen. Masonstvo će svojom snagom objaviti nepravedne zakone, kako bi eliminiralo ovaj sakrament, olakšavajući grešni život svima i potičući rađanje nezakonite djece, rođene bez blagoslova Crkve.

Katolički duh će brzo nestati; dragocjeno svjetlo vjere postupno će se gasiti, sve dok se ne dosegne gotovo potpuna korupcija običaja.” Ovo proročanstvo, koje se svakako odnosi na naše vrijeme, može se umilostiviti samo vjerom i molitvom, naglasila je Blažena Djevica Marija: “Sve ćeš vidjeti s neba, gdje više nećeš ti trpjeti, ljubljena kćeri, nego tvoje kćeri, i oni koji će slijediti nakon njih, oni će patiti. Ove voljene duše koje već poznajete umirit će Božanski gnjev. Oni će se obratiti meni, za zazivanje Gospe od Dobrog Uspjeha, stoga vam zapovijedam da date izraditi kip za utjehu i opstanak mog samostana i za vjerne duše ovih vremena, doba u kojem će biti velikih pobožnost prema meni, jer ja sam Kraljica neba, pod raznim zazivima.

Ova predanost bit će štit između božanske pravde i svijeta koji se koleba, kako bi se spriječilo ostvarenje strašne Božje kazne koju ova zemlja zaslužuje.” U drugom ukazanju Gospa od Dobrog Uspjeha je izjavila: „Različite će se krivovjerja proširiti i, pod njihovom snagom, dragocjeno svjetlo vjere će se ugasiti u dušama, zbog gotovo potpune iskvarenosti običaja. U to će vrijeme biti velikih fizičkih i moralnih nesreća, javnih i privatnih.

Nekoliko duša koje su ostale vjerne milosti pretrpjet će mučeništvo jednako okrutno i neizrecivo koliko i dugo; mnogi od njih će umrijeti zbog i smatrat će se mučenicima žrtvovanim za Crkvu”. Pobožnost Gospi od dobrog uspjeha službeno je započela 1611. godine i slavi se 2. veljače. Kauza za proglašenje blaženom pokrenuta je za Majku Marianu de Jesus Torres 8. kolovoza 1986. godine.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er