OSTALOVJERA I DUHOVNOST

GDJE JE NESTALA ŽIVOTNA RADOST:Cijeli svijet danas živi u strahu. Čega se zapravo bojimo?

„Ne bojte se“, kaže Isus svojim učenicima. (Lk 12,1-7)Cijeli svijet danas živi u velikom strahu. Taj strah ima ime: COVID-19. Za mnoge je strah, za druge užasna tjeskoba koja paralizira duh i tijelo.

Zašto se bojimo COVID-a 19? Zato što bi nas mogao odvesti na groblje. Stoga, u konačnici, čovjek se boji smrti. Ako se čovjek boji smrti, znači da još ne poznaje i nije susreo Uskrslog, Isusa Krista. Smrt je prvi čovjekov neprijatelj te ga se ne može poraziti ljudskim snagama, već samo s Isusom Kristom koji je pobijedio smrt. Budući da su susreli i upoznali Krista, sveci su porazili strah od smrti.

Nedavno smo slavili spomen na svetu Tereziju Avilsku, ludu za Isusom, Čovjekom-Bogom. Dobro, Terezija je, gledajući sate koji brzo protječu, uzvikivala: „Još jedan sat života je prošao. Kako lijepo! Bliže sam Gospodinu!“. Sveti Pavao, apostol Isusa Krista po zvanju, u jednoj svojoj poslanici piše: „Za mene je umrijeti dobitak“.

Jedino čega se kršćanin treba bojati jest umrijeti bez Kristove milosti. Stoga nas Isus podsjeća: „Ne bojte se onoga tko može ubiti tijelo, nego onoga tko vas može poslati u pakao“. Sada razumijem zašto su mučenici išli ususret svojim progoniteljima s osmijehom na usnama. Amen. Aleluja.

www.medjugorje-news.com/book.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er