VJERA I DUHOVNOST

Fra Ivo Pavić: Što ako ne ozdravimo?

Što ako ne ozdravimo? Evo prošli smo svih ovih pet koraka a nismo ozdravili. Kako možemo to protumačiti? Je li volja Božja da budemo bolesni? Zašto nismo ozdravili?

Možda nam Gospodin želi dati nešto puno veće od ozdravljenja. Npr. poslije smrti život vječni. U Raju su svi mladi i zdravi. Tamo neće biti bolesnika niti bolesti. Vrhunsko ozdravljenje se sastoji u tome da zaslužimo Božje kraljevstvo. Poznam jednu obitelj kojima se razboljelo dijete. Svi su počeli moliti za zdravlje djeteta i dok su molili dijete je ozdravilo, ali i oni su također duhovno ozdravili.

U bolesti je važno biti strpljiv i predati bolest Isusu. Poznam ljude koji su zdravi a očajni su i nesretni. S druge strane znam one koji su bolesni i opet su radosni i vedri. Treba znati da je duhovno zdravlje važnije od tjelesnoga. Svakako bolesnik u poniznoj molitvi može pitati Gospodina: “Molim te reci mi zašto sam bolestan”? R. Cantalamessa izjavljuje: “Božja se snaga također očituje u davanju sposobnosti, ponekada i radosti da nosimo svoj križ s Kristom, te tako nadoknadimo ono što nedostaje njegovim patnjama” (usp. Kol 1,24).

Svi mi poznajemo osobe koje su u bolesti ili nakon bolesti duhovno ojačale kao kršćani ili su se obratili. Kada se razbolimo moramo osobito biti blizu Krista. Na kraju je važno kazati da Bog ne šalje bolest već zdravlje. Iako Bog može dopustiti sotoni da nam pošalje bolest radi većega dobra (kao u primjeru starozavjetnog Joba).

Ako u bolesti ostanemo strpljivi, mirni, povezani s Bogom tada ozdravljamo i pobjeđujemo sotonu (Job). Ako pak u bolesti počnemo optuživati Boga onda je sotona pobijedio i teško nam je ozdraviti. Kada smo bolesni, sotonina se taktika sastoji u tome da stvori u nama psihozu koja će nas odvratiti od Boga i ispuniti gorčinom.

www.medjugorje-news.com

Izvor
duhovnost

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er