VJERA I DUHOVNOST

Evo zašto Sotona mrzi smeđi škapular

Kada se nosi u vjeri, sakramental je snažno oružje protiv Zloga. Među mnogim sakramentalima Katoličke Crkve, smeđi je škapular jedan od najpopularnijih. To je komad smeđe tkanine koji se nosi oko vrata i potiče dublji odnos s Isusom Kristom i njegovom majkom, Blaženom Djevicom Marijom.

Kroz povijest je pomogao nebrojenom broju kršćanskih duša i pokazao se kao snažna obrana od Sotone. U knjižici Garment of Grace dokaz za ovu tvrdnju nalazi se u životu časnog Francisa Ypesa. Prema priči, “Jednog dana mu je škapular otpao. Dok ga je vraćao, đavao je urlao: ‘Skini habit koji nam otima tolike duše!’ Tada je Franjo natjerao đavla da prizna da postoje tri stvari kojih se demoni najviše boje: Presveto ime Isusovo, Presveto ime Marijino i sveti karmelski škapular.”

Kao primjer sakramentalne moći škapulara da “otme” duše od đavla, sveti Petar Claver koristio je smeđi škapular u svojim misionarskim pustolovinama. Svaki mjesec 1000 robova stiglo bi u Cartegenu, Kolumbija, Južna Amerika. Sveti Petar je osiguravao spasenje svojih obraćenika. Prvo je organizirao katehete da im daju upute. Zatim se pobrinuo da budu kršteni i odjeven u Škapular, neki su eklezijasti optuživali sveca za indiskretnu revnost, ali je sveti Petar bio uvjeren da će Marija bdjeti nad svakim od njegovih više od 300 000 obraćenika!

Ove i druge priče odražavaju ono što su iskusili razni egzorcisti. Slavni egzorcist otac Gabriele Amorth ispričao je da mu je đavao rekao tijekom egzorcizma: “Više me strah kad izgovoriš Gospino ime, jer sam više ponižen time što me tuče jednostavno stvorenje nego On.”

Posljedično, kada nošenje smeđeg škapulara navodi osobu da razvije “naviku” vjere, to postaje snažna obrana od Sotone jer približava osobu Djevici Mariji, koje se đavao žestoko gnuša.

Aleteia.org

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er