VJERA I DUHOVNOST

Evo kako je Isus molio prije svakog odlučujućeg trenutka u svom životu

Isus se uvijek molio prije nego što je morao donijeti važnu odluku, naglašavajući važnost da i mi činimo isto. Isusov život na zemlji trebao je biti primjer koji bismo trebali oponašati. To se posebno odnosi na njegov molitveni život.

Katekizam Katoličke Crkve ističe kako je molio prije svakog važnijeg događaja u svom životu: Isus moli prije odlučujućih trenutaka svoje misije: pred Očevim svjedočanstvom za njega tijekom njegova krštenja i preobraženja, i prije vlastitog ispunjenja Očeva plana ljubavi svojom mukom. On također moli prije odlučujućih trenutaka koji uključuju poslanje njegovih apostola: na njegov izbor i poziv Dvanaestorice, prije Petrovog priznanja da je “Krist Božji”, i opet da vjera glavara apostola ne iznevjeri kad bude kušnja. KKC 2600

Katekizam nadalje objašnjava da je “Isusova molitva prije događaja spasenja koje je Otac tražio od njega da ispuni ponizno i pouzdano predanje njegove ljudske volje Očevoj volji punoj ljubavi” (KKC 2600).

Pozvani smo na sličan način moliti prije odlučujućih trenutaka našega života. Trebali bismo moliti prije nego što se posvetimo vlastitom pozivu, bilo da se radi o braku, svećeništvu ili posvećenom životu, ali i prije bilo koje druge važne odluke koja dolazi nakon toga. To može biti koji posao prihvatiti, koliko djece vas Bog poziva da imate ili gdje ćete živjeti. Iznad svega, Isus nam pokazuje da trebamo moliti prije nego što krenemo na vlastito životno putovanje.

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er