VJERA I DUHOVNOST

Duše u čistilištu: Kako razumjeti traže li od nas molitvu ili neku drugu žrtvu

Snažno svjedočanstvo pomaže nam razumjeti što možemo učiniti za duše u čistilištu i kako prepoznati njihove molbe za pomoć.

Čak su i sveci, tijekom svog postojanja, imali posebne zahtjeve za pomoć i molitvu od duša u Čistilištu, koje traže utjehu kako bi također uživale Božju slavu.

Duše u čistilištu: kada traže pomoć i molitvu

Čistilište je mjesto pročišćenja ili “privremene kazne”, koju duše moraju proći da bi potom pristupile Slavi raja. Te duše traže, svaki dan, molitve i misli od onih koji su još uvijek na Zemlji, kako bi im dali mogućnost da “ubrzaju” ovo pročišćenje i budu u mogućnosti da budu dobrodošli u Raj što je prije moguće. U knjizi “Izvanredna ukazanja duša iz čistilišta” don Marcella Stanzionea govori se o tome kako duše iz čistilišta imaju život i kako se očituju nama koji smo još na zemlji. Sveci, blaženici ili čak jednostavni vjernici imali su priliku vidjeti i razgovarati izravno s dušama u Čistilištu i čuti, iz vlastitog glasa, ono što traže.

Don Tommaselli i dijalog s dušom njegove pokojne majke

Jedan od njih bio je egzorcist Don Giuseppe Tommaselli, koji je ispričao kako mu se, nekoliko puta, duša njegove majke ukazala kao duša koja čisti: „Moja je majka bila mrtva dvije i pol godine. Odjednom se pojavljuje u sobi, u ljudskom liku. Bilo je jako tužno. Ostavio si me u Čistilištu! […] Moja je duša okružena tamom i ne mogu vidjeti Svjetlo, koje je Bog! Na pragu sam raja, blizu vječne radosti, i dahćem od želje da uđem u njega; ali ne mogu!”.

Priča o duši koja traži pomoć da izađe iz stanja Čistilišta i ode drugdje:

„Čim sam umrla, vidjela sam Boga, ali ne u svoj njegovoj svjetlosti“ – nastavlja duša don Tommasellijeve majke. reći – “Što možemo učiniti da te odmah oslobodimo? – Trebam samo jednu misu. Bog mi je dopustio da dođem i zamolim za nju […] Služene su dvije mise i nakon jednog dana ona se ponovno pojavila govoreći: Ušla sam u raj!

Sveta Terezija Avilska i oslobođenje duše iz čistilišta

Uz ovo suvremeno svjedočanstvo, tu je i ono svete Terezije Avilske. Ona nam je sama ispričala u svojim spisima o oslobađanju duše iz Čistilišta tijekom primanja Svete pričesti: “Dva mjeseca kasnije taj je dobri gospodin imao moždani udar nakon kojeg je izgubio govor, ali Gospodin mi je dao do znanja smrti našeg velikog dobročinitelja i također me obavijestio da je na sigurnom, ali da će morati ostati u čistilištu do prve svete mise […]

Kad se tamo prvi put slavila Sveta Žrtva, u trenutku kada sam pristupila oltaru da se pričestim, na svoju veliku radost ugledala sam dušu našeg dobročinitelja koji mi je sklopljenih ruku i blistavog lica zahvalio i ušao u nebo. ” – napisala je svetica.

Priče koje nas tjeraju na razmišljanje i potiču da se prisjetimo onih koji su nas već prethodili u zagrobnom životu i trebaju našu molitvu kako bismo mogli uživati ​​u punini blagoslovljenog Božjeg svjetla i okončati njihovu patnju.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er