SVJEDOČANSTVA

Dječak koji je čudesno izliječen nakon što je dotaknuo relikviju bl. Karla Acutisa

Budući svetac, čiji je blagdan 12. listopada, proglašen je blaženim 2020. No jeste li znali da se čudo koje je priznao Vatikan, a koje je omogućilo njegovu kanonizaciju, dogodilo u Brazilu?

Dječak Matheus Vianna, koji je bolovao od rijetke bolesti zvane anularni pankreas, potpuno je izliječen nakon što je dotaknuo relikviju bl. Karla Acutisa u crkvi u Mato Grosso do Sul u Brazilu. Jedanaest godina nakon čuda, Matthew živi s majkom i bratom na farmi u Annapolisu.

U intervjuu za UOL, dječakova baka, Solange Lins Vianna, rekla je da je on normalan tinejdžer koji voli jesti, igrati igrice i razgovarati na mobitelu. Baka je rekla kako Matthew, koji sada ima 14 godina, ide s njom na misu i sa sobom drži sliku budućeg sveca. Za obitelj je bila velika radost saznati za kanonizaciju Karla Acutisa: „Bili smo jako dirnuti. Za nas je Karlo već bio svetac. Sada će on biti svjetski svetac, za sve.”

Čudo nakon dodirivanja relikvije bl. Karla Acutisa

Otac Marcelo Tenório, iz župe São Sebastião (gdje se dogodilo čudo), objasnio je kako se to dogodilo: „Svakog 12. listopada, za vrijeme blagdana Gospe od Aparecide i na godišnjicu Karlove smrti, u svečanom misnom slavlju nudimo blagoslov njegove relikvije. Dana 12. listopada 2013. u kapeli Gospe od Aparecide u našoj župi, za vrijeme blagoslova relikvije, pristupio je dječak koji je bio s djedom i bolovao od teške bolesti. Ovo rijetko stanje uzrokovalo je stalno povraćanje, ostavljajući dijete iscrpljenim, jer bi se sve što je konzumiralo, uključujući tekućinu, vratilo van. Sa sobo je uvijek nosio mali ručnik zbog težine svog stanja. Dok je čekao blagoslov, dječak je pitao djeda što treba tražiti, a on je odgovorio: ‘da prestaneš povraćati’. Tako se i dogodilo. Kad je došao red na njega, dječak je dotaknuo Karlov relikt i odlučno zamolio: ‘ Molim te da prestanem povraćati’. Od tada više nije povratio!

U veljači 2014. obitelj je podvrgnuta novim pretragama i potvrdilo da se dječak potpuno oporavio. Ovo je čudo poslano Svetoj kongregaciji svetaca, a Vatikan je osnovao Crkveni sud u nadbiskupiji da istraži slučaj, prikuplja svjedočanstva i medicinske dokaze. Nakon što je proces završen, dokumenti su poslani u Rim, gdje ih je analizirao tim vatikanskih stručnjaka. Čudo je službeno priznato 14. studenoga 2019., čime je završen ciklus beatifikacije.” Svećenik je također spomenuo da „Karlo Acutis ima posebnu naklonost prema Brazilu. Njegova majka, Dona Antonia Acutis, ne može to objasniti; iako Karlo nikada nije bio u Brazilu, 90 posto čuda koja mu se pripisuju dogodilo se ovdje.” U listopadu 2020. župa je svečano otvorila oltar posvećen bl. Karlu Acutisu i ustoličenju njegove relikvije.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er