VJERA I DUHOVNOST

Đavao tijekom egzorcizma plače kad ga se podsjeti kako ga je Djevica Marija porazila

Đavao tijekom egzorcizma plače kad ga se podsjeti kako ga je Djevica Marija porazila! Sestra Angela Musolesi je franjevka laik koja se specijalizirala za službu oslobođenja. Bila je suradnica oca Gabriela Amortha, bivšeg egzorcista Rimske biskupije, oko 30 godina. Osnovala je Djecu svjetla, zajednicu koja se okuplja na zagovornu molitvu sa skupinama obitelji i prijatelja.

Aleteia donosi intervju sa sestrom Angelom o njezinom iskustvu u oslobađanju ljudi od demonskog utjecaja. Evo nekoliko izvadaka iz tog razgovora koji naglašavaju nemoć đavla pred Marijinom poniznošću i svetošću:

Sestro Angela početi ću s izravnim pitanjem: trebamo li se bojati đavla?

Ispričat ću vam jednu epizodu koja mi se dogodila prije dva dana. Vrag se boji nas, nas koji imamo čvrstu vjeru. Boji se jer zna da smo od Boga. Prije dva dana molila sam sa svećenikom za jednu osobu, dok sam molila molitve oslobođenja, Sotona se pojavio; bio je jako ljut i rekao: “Ubit ću te, ubit ću te.” Odgovorila sam: “Ne možete mi ništa jer sam jako zaštićen od Bezgrešne.”

Pokazala sam na kip Presvete Marije i tri puta ponovila rečenicu. Treći put kad sam ga podsjetila na zaštitu Bezgrješne, počeo je plakati. Pogodila me ova epizoda: plakao je. To znači da Sotona dobro zna istinu; dobro zna da ga je Gospa porazila. Sotona dobro zna da ga je Marija pobijedila i da ne može ništa onima koje Marija štiti – ljudima vjere koji joj se povjeravaju. Sotona je plakao jer zna da je poražen, pa ga se ne trebamo bojati.

Jedna stvar koja me se jako dojmila u vašim knjigama je moć Naše Gospe. Čitajući vaša izvješća očevidaca o oslobođenju od tlačenja Zloga, senzacionalno je vidjeti gnjev koji đavao ispoljava upravo zbog najmoćnijeg oružja koje Marija ima: njezine poniznosti.

Prije svega, imajmo na umu da su učenja koja ponavljam ona oca Amortha, s kojim se u nekim slučajevima ne slažu svi. Prije kratkog vremena slučajno sam molila za osobu koju je tlačio Zli, kod svećenika koji se drži načela oca Amortha i koji se pridružio Djeci svjetla koju sam osnovala. Prvo je zapovjedio svakoj nečistoj legiji da napusti osobu, a onda sam to ponovio.

Sotona se otkrio i rekao: “Ne primam naredbe od žene.” “O ne?” Odgovorila sam, uzela sam sliku Marije i podsjetila ga da ga je pobijedila žena, a on se razbjesnio. Imajte na umu da su sotonini principi prije svega uvjerenje da je on najveći, a zatim da žene ne vrijede ništa. Po toj logici, ludo mu je priznati da ga je žena pobijedila. Otuda očaj koji ispoljava kad ga se toga podsjeti. Ponekad sam ga čula kako kaže za Mariju: “Tvoja majka, ne moja majka.” Neizrecivo je poniženje za najponosnije biće klanjati se pred najponiznijim…

A zašto đavao tako žarko napada obitelj?

Obitelj je ikona Presvetog Trojstva, a obitelj je ono što gradi i održava društvo. Da bi udario na sliku Božju u nama, đavao udara na obitelj, jer ona je stup života, a time i Kraljevstva Božjega.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er