MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Čudotvorna moć Carla Acutisa: Evo službene molitve za zagovor budućeg sveca

Carlo Acutisa trebao bi postati prvi milenijski svetac! Vatikan je prošlog tjedna objavio uzbudljivu vijest – Blaženi Carlo Acutis poznat je po dubokoj ljubavi prema Euharistiji i Blaženoj Djevici. Pokrenuo je cijelu internetsku stranicu posvećenu euharistijskim čudima i pohađao svakodnevnu misu.

“Čudesno ozdravljenja djeteta Matheusa učinilo je da svetac bude proglašen blaženim 10. listopada 2020. u bazilici svetog Franje Asiškog, u nazočnosti njegovih roditelja Andree Acutis i Antonia Salzana. Dana 23. svibnja 2024. Papa Franjo odobrio je novo čudo koje se pripisuje njegovom zagovoru, zbog kojeg će biti proglašen svecem: neobjašnjivo ozdravljenje Valerije Valverde, mlade Kostarikanke koja je bila na rubu smrti zbog nesreće. ”

Uz priznata čuda koja su dovela do njegove beatifikacije i, naposljetku, njegove kanonizacije, ljudi su podijelili snagu njegova zagovora u svojim životima preko društvenih medija kada se pojavila vijest o njegovoj budućoj kanonizaciji. Traženje zagovora naše svete braće i sestara na nebu praksa je duboko ukorijenjena u Svetom pismu i kršćanskoj tradiciji.

Kao katolici, vjerujemo da kanonizirani sveci – pojedinci koje Crkva priznaje zbog svojih iznimnih života svetosti – imaju posebnu ulogu u upućivanju naših molitvi i molbi. U nastavku možete pronaći službenu molitvu kojom se traži zagovor budućeg svetog Karla Acutisa:

Vezani članci

O Bože naš Oče, zahvaljujemo ti što si nam dao Karla, uzor života za mlade, i poruku ljubavi za sve. Natjerao si ga da zavoli tvog sina Isusa, čineći euharistiju svojim putem u nebo”. Dao si mu Mariju kao ljubljenu majku, i učinio si ga, kroz krunicu, voditeljem njezine nježnosti. Primi njegovu molitvu za nas. Gledaj prije svega na siromahe, koje je ljubio i pomagao im. Udijeli i meni po njegovu zagovoru milost koju tražim (spomeni svoju nakanu). I ispuni nas radošću, podižući Karla među svece tvoje Crkve, da nam njegov osmijeh opet zasja na slavu imena tvoga. Amen.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er