CRKVA

Čudo koje je odjeknulo među vjernicima: Mali Isus ozdravio dijete…

Čudo koje je odjeknulo među vjernicima. Blažena Anna Katarina Emerich, izuzetna mistična duša rođena je u pobožnoj i siromašnoj obitelji u Njemačkoj. Od malena je imala istančan duh za raspoznavanje svetog od nesvetoga kao i milosrđe za siromašne i bolesne ljude. Od kad je znala za sebe sve što je imala, a ionako je bilo malo i oskudno davala je onima u potrebi.

Zaredila se i ušla u red augustinki gdje je uz strašna i velika trpljenja dobila vizije Isusova života. Vizije su donosile nevjerojatne detalje, ne samo Isusova života, nego i Marije i brojnih svetaca, a zapanjujuće je to što iako nikada nije posjetila svetu zemlju, a nije niti čitala Bibliju jer je bila neuka, donosila je zaprepašćujuće detalje koji su bili točni, na čuđenje brojnih povjesničara i arheologa koji su se njenim vizijama služili za otkrivanje mnogog blaga iz povijesti crkve.

Na temelju njezine vizije pronađena je i kuća Blažene Djevice Marije, na prema detaljnom opisu muke ove blaženice Mel Gibson napravio je Pasiju, film o muci našeg Spasitelja Isusa Krista.

Ivan Pavao II 3. listopada 2004 godine ovu je mukom obavijenu redovnicu proglasio blaženom.

Mi vam iz Glasnika Srca Isusova iz 1935. donosimo viziju koja se odnosi na jedno predivno čudo Djetešca Isusa koje je tad bilo u povojima, a o kojemu se ne zna ništa s obzirom na to da potječe samo kao detalj viđenja ove blaženice:

Viđenje svete Obitelji u Egipat, govori o tome, kako su jedne večeri svetu Obitelj opkolili vrlo surovi razbojnici. Pogled na Malog Isusa tako je dirnuo u srce razbojničkog poglavice, te je naredio drugovima, da ne učine ništa nažao svetim osobama.

Razbojnik je svetu Obitelj poveo preko vrlo strmog puta i doveo u svoju kolibu u kojoj je razbojnikova žena nahranila Djevicu Mariju. Tu su dobili svu potrebnu pomoć i prenoćište.
Domaćin razbojnik je šapnuo ženi:” Ovo hebrejsko dijete nije obično dijete, ovo je jedno sveto dijete; daj zamoli mu majku, da nam dadne tu vodu u kojoj je oprala svoje dijete. Možda će pomoći našem gubavom sinčiću, ako ga u njoj okupamo.”

Čim se žena približila Blaženoj Djevici Mariji, odmah joj Djevica reče i prije nego li je žena počela govoriti – neka samo umoči u tu vodu svoga gubavog sina. Tada žena iznese svoga gubavog sinčića.

Bile su mu tri godine. Grozno je izgledao od gube. Ali, jedva što je bio umočen u vodu, odmah gubave rane otpadoše.
Čudo se odgodi i dijete postade čisto i zdravo. Veselje jeknu njezinom kućom.

Rano ujutro otputovaše sveti bjegunci, hranom opskrbljeni. Kada su se razbojnici vidljivo i dirljivo opraštali od svete Obitelji, reče poglavica – otac ozdravljenog djeteta:”Sjetite se nas, kamo god dođete.”

“Iza tih riječi naglo mi sinu pred očima slika razapinjanja. Zatim sam čula desnoga razbojnika, gdje govori Isusu:”Sjeti se mene, kada dođeš u svoje kraljevstvo”. “Tada sam saznala, da je to ono ozdravljeno dijete.” Bl. Katarina Emmerich

www.medjugorje-news.com/

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er