VJERA I DUHOVNOST

Brazilska obitelj pripisuje čudesno ozdravljenje svog sina blaženom Carlu Acutisu

Ozdravljenje dječaka iz Campo Grandea, grada u južnom Brazilu, čudo je koje je utrlo put nedavnoj beatifikaciji blaženog Carla Acutisa.

Novine O Correio Braziliense objavile su priču o Matheusu Vianni, koji sada ima 14 godina. Prema izvješću, liječnici su mu dali strašnu prognozu kada je imao samo tri godine. Međutim, nakon što je došao u kontakt s relikvijom Karla Akutisa, dječak je izliječen.

Kad je Matheus imao dvije godine, liječnici su mu dijagnosticirali anularni pankreas, rijetku urođenu bolest. Jedan od simptoma bilo je često povraćanje, jer poremećaj dovodi do toga da gušterača steže dvanaesnik i onemogućuje izlazak hrane iz želuca. Posljedično, bio je ograničen na tekuću prehranu, zbog čega je bio premršav i malen za svoju dob. Kadje imao tri godine, liječnici su zaključili da je dječaku potrebna operacija, ali budući da je bio premršav, bojali su se da neće preživjeti. Na savjet vlč. Marcela Tenoria, koji je radio za Acutisovu beatifikaciju, Matheusova majka počela se usrdno moliti mladom slugi Božjem za ozdravljenje svog sina.

Činilo se da samo čudo može spasiti dječaka. Očaj se pretvorio u nadu kada je saznala da je svećenik donio u Brazil komad tkanine s Acutisove odjeće. Dana 12. listopada 2010. dječakov djed odveo ga je na blagoslov s relikvijom. Dijete je dodirnulo tkaninu i zamolilo da “prestane povraćati”. Prema riječima obitelji, nakon tog dana Matheus je mogao jesti čvrstu hranu i nikada više nije povraćao. Liječnici su tada napravili testove i ustanovili da je izliječen od bolesti. Nakon detaljne istrage, čudo je priznato.

Tko je bl. Carlo Acutis

Carlo Acutis rođen je talijanskim roditeljima 3. svibnja 1991. u Londonu, gdje je njegova obitelj živjela zbog posla. Preselili su se u Milano, samo nekoliko mjeseci kasnije, i tamo je on odrastao. Prvu svetu pričest primio je sa sedam godina i od tada je davao sve od sebe da svaki dan ide na misu. Molio je i krunicu te je učio i drugu djecu moliti je. U isto vrijeme, Acutis je razvijao svoje računalne vještine. Odrasli koji su ga poznavali smatrali su ga genijem. Kad je imao samo 14 godina, stvarao je virtualne izložbe na temu vjere, poput euharistijskih čuda diljem svijeta. Preminuo je od leukemije u dobi od 15 godina, 12. listopada 2006., a blaženim je proglašen 10. listopada 2020. u Asizu.

Posmrtni ostaci novoga blaženika, koji se ponekad naziva i “kiberapostolom euharistije”, nalaze se u svetištu Spaliation u Asizu. Ovdje je sveti Franjo Asiški ostavio sve da slijedi Gospodina. Prije smrti, bl. Karlo je izrazio želju da ondje bude pokopan, piše Aleteia.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er