SVIJETZANIMLJIVOSTI

BRAVO Ronaldo proslavio gol prekriživši se tijekom nogometne utakmice u Iraku

Svjetski poznati nogometaš Cristiano Ronaldo prekrižio se nakon što je postigao gol u zemlji u kojoj je kršćanstvo mala, progonjena manjina. Cristiano Ronaldo svjetski je poznati nogometaš iz Portugala koji je u svojoj karijeri osvojio desetke nagrada i trofeja, igrao za klubove u Portugalu, Engleskoj, Španjolskoj i Italiji.

Ranije ove godine preselio je u Al-Nassr, klub iz Saudijske Arabije. U svojoj posljednjoj utakmici, u polufinalu Kupa arapskih klupskih prvaka, igrač je postigao pogodak koji je klubu donio plasman u finale ovog arapskog ekvivalenta Lige prvaka. Nakon što je postigao gol, Portugalac se prekrižio. To nije iznenađenje samo po sebi, jer se deklarira kao vjernik i svoju je vjeru podijelio više puta. Ne bi tu bilo ništa spektakularno, da nije bilo činjenice da je to učinio u Iraku.

Saudijski Al-Nassr klub za koji igra sučelio se s iračkim Al Shortom. Prema Open Doorsu, organizaciji koja se bavi vjerskim progonima, Irak je na 18. mjestu ljestvice zemalja koje progone kršćane. Iako je papin posjet zemlji 2021. bio pozitivan razvoj događaja s dugotrajnim učincima, problemi se nastavljaju.

Težak život kršćana u Saudijskoj Arabiji

U Svjetskom indeksu progona, organizacija Open Doors navodi: Većina kršćana u Saudijskoj Arabiji su radnici migranti iz Azije i Afrike. Često su iskorištavani i slabo plaćeni, a suočavaju se s diskriminacijom zbog svoje etničke pripadnosti, ali i zbog kršćanske vjere. Kršćana ima i iz drugih dijelova svijeta. Strani kršćani strogo su ograničeni u dijeljenju svoje kršćanske vjere i u okupljanju radi javnog bogoslužja. Oni koji to učine riskiraju pritvaranje i deportaciju, piše Aleteia

Muslimani koji su prešli na Kristovu vjeru moraju skrivati svoju crkvenu pripadnost. Organizacija pojašnjavaja: Unatoč rizicima, mali broj saudijskih kršćana polako raste, a neki hrabro dijele svoju kršćansku vjeru na internetu i kršćanskim satelitskim TV kanalima. To je dovelo do ozbiljnih posljedica od strane njihovih obitelji i vlasti. Možda će jednostavna, ali hrabra gesta portugalskog nogometaša utjecati na povećanje hrabrosti Kristovih sljedbenika u Saudijskoj Arabiji i Iraku.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er