VJERA I DUHOVNOST

Blažena Anna Maria Taigi – Njezino uznemirujuće proročanstvo potvrdili su i drugi sveci

Mnogo se raspravljalo o proročanstvu koje je čovječanstvu otkrila ova blažena mističarka koja je živjela krajem osamnaestog stoljeća.

Ne samo da bi prorokovala o tako delikatnoj temi, to jest o onome što će se dogoditi malo prije kraja vremena. Pogledajmo što je Isus rekao velikoj svetici, sv. Faustini:

“Napiši ovo: Prije nego što dođem kao pravedan sudac, dolazim kao Kralj milosrđa. Prije nego što dođe dan pravde, ovaj će znak biti dan ljudima na nebu: svako svjetlo na nebu će se ugasiti i nastat će velika tama po svoj zemlji. Tada će se na nebu pojaviti znak križa i iz rupa, gdje su bile prikovane noge i ruke Spasiteljeve, izaći će velika svjetla koja će neko vrijeme obasjati zemlju. To će se dogoditi malo prije posljednjeg dana.” (Preuzeto iz dnevnika svete Faustine Kowalske – Bilježnica I, stranica 44)

“Podijeljeno” proročanstvo”

No, kakve veze poljska svetica ima s blaženom Annom Marijom Taigi (Siena, 1769. – 1837.)? Pa, sijenska mističarka, osim što je primila doista neobične duhovne darove, navodno je na dar dobila i strašno proročanstvo, proročanstvo o “Tri dana tame”. Sadrži strašne događaje koji se tiču ​​razdoblja malo prije kraja vremena, gdje će se dogoditi ova tri dana potpune tame na zemlji.

Nije samo ona govorila o tome, već se to proročanstvo, toliko snažno da će dovesti do traženja, kroz molitvu, za njezino uklanjanje, također pripisivalo raznim blaženicima i svecima, poput sv. Gaspara del Bufalo, blažene Marije od Isusa raspetoga, Elene Aiello i mističarke Terese Musco. I ne samo to, neki tvrde da je sam Padre Pio otkrio daljnje detalje, iako ova teorija nikada nije potvrđena.

Što Evanđelje kaže o posljednjim vremenima?

Pogledajmo prvo što Evanđelje kaže o kraju vremena:

“U one dane, nakon one nevolje, sunce će potamniti, mjesec više neće davati svoje svjetlo, zvijezde će padati s neba i sile koje su na nebu bit će uzdrmane. Tada će vidjeti Sina Čovječjega kako dolazi na oblacima s velikom moći i slavom. On će poslati anđele i sakupiti svoje izabranike s četiri vjetra, od kraja zemlje do kraja neba.” (Mk 13, 24-32)

Strašno proročanstvo o tri dana tame Anne Marie Taigi

Ovaj mali uvod bit će nam koristan da bismo mogli objektivnije sagledati proročanstvo ove blaženice, koje nam otkriva nešto zabrinjavajuće:

“Bog će poslati dvije kazne: jedna će biti u obliku ratova, revolucija i drugih zala; nastat će na zemlji. Drugi će biti poslan s Neba. Nad Zemljom će doći golema tama koja će trajati tri dana i tri noći. Ništa neće biti vidljivo, a zrak će biti štetan i kužan i nanijet će štetu, iako ne isključivo neprijateljima religije. Tijekom ova tri dana, umjetno svjetlo će biti nemoguće; gorjet će samo blagoslovljene svijeće. Tijekom ovih dana užasa vjernici će morati ostati u svojim domovima moliti krunicu i moliti Boga za milost. Svi neprijatelji Crkve (vidljivi i nepoznati) nestat će na Zemlji, tijekom ove sveopće tame, osim onih malobrojnih koji se obrate.

Zrak će biti preplavljen demonima koji će se pojaviti u svim vrstama užasnih oblika. Vjera će biti proganjana, a svećenici masakrirani. Crkve će biti zatvorene, ali samo nakratko. Sveti Otac će biti prisiljen napustiti Rim. Francuska će zapasti u strašnu anarhiju. Francuzi će imati očajnički građanski rat tijekom kojeg će se čak i stari latiti oružja. Političke stranke, nakon što su iscrpile svoju krv i svoj gnjev, a da nisu uspjele doći ni do kakvog zadovoljavajućeg rješenja, pristat će, kao posljednje sredstvo, žaliti se Svetoj Stolici. Tada će Papa poslati posebnog izaslanika u Francusku. Nakon dobivenih informacija, Njegova Svetost će imenovati kršćanskog kralja da upravlja Francuskom.

Nakon tri dana tame, sveti Petar i sveti Pavao odredit će novog papu, tada će se kršćanstvo proširiti po cijelom svijetu. On je Sveti Papa kojeg je Bog izabrao da se odupre oluji. Naposljetku, on će imati dar čuda i njegovo će ime biti hvaljeno po cijeloj zemlji. Cijeli će se narodi vratiti Crkvi i lice zemlje bit će obnovljeno. Rusija, Engleska i Kina će ući u Crkvu“.

Asonance s Evanđeljem

Je li ovo proročanstvo istinito ili ne, simbolično ili ne, ne možemo razumjeti. Međutim, ponovnim ispitivanjem Pisma nalazimo druge sličnosti s onim što je Taigi prorekla: “A kad čujete za ratove i glasine o ratovima, ne brinite se; to se mora dogoditi, ali još nije kraj. Jer ustat će narod protiv naroda i kraljevstvo protiv kraljevstva; bit će potresa na različitim mjestima i bit će gladi: ovo je početak žalosti. Ali vi pazite na sebe! Predat će te Velikom vijeću, bit ćeš tučen u sinagogama i izaći ćeš pred namjesnike i kraljeve radi mene da im svjedočiš. Ali najprije je potrebno da se evanđelje naviješta svim narodima” (Mk 13, 1-27).

Međutim, ono što će se dogoditi još uvijek je obavijeno velom tajne i ovo proročanstvo treba analizirati s pažnjom i jasnoćom, moleći se za zauzimanje za moguće ublažavanje događaja.

Izvanredan događaj

No, ovo proročansko otkrivenje nije bilo jedino, niti je to bio izniman događaj u životu Anne Marije Taigi. Jednoga dana, dok je buduća blaženica činila tešku pokoru ničice pred raspelom, ugledala je tajanstveno sunce kako joj sja nad glavom. Preplašena blaženica je uzviknula: “Bože moj, je li to možda prijevara đavla?”. Ispovjednik ju je potaknuo da zamoli Boga za objašnjenje, a On je odgovorio: “Ovo je ogledalo koje ću ti pokazati da razumiješ dobro i zlo.” Ana Marija, koja se već ponudila kao žrtva za grešnike, bila je ohrabrena od Gospodina koji joj je rekao da je za nju učinio ono što nije učinio ni za jednog drugog svog slugu. Ono što je vidjela bilo je svjetlo “oko dvanaest stopa daleko, tri stope iznad njezine glave”, koje je sadržavalo neke vizije, koje su trajale 47 godina i bile su izvor njezinih otkrivenja. Anna Maria Taigi tako je opisala mjesta koja nikada nije posjetila i izvijestila o događajima koji bi se dogodili tada i u budućim vremenima. Predvidila je od poraza Napoleonove vojske u Rusiji, do smrti potonje. Pričao je o ratu u Grčkoj, revoluciji 1830. u Parizu, smrti mnogih vladara. I također o prirodnim katastrofama i pontifikatu pape Pija IX.

Blaženica je vrlo oprezno podigla oči prema tom tajanstvenom suncu jer, kad ga je pogledala, do dubine kostiju ju je potresao osjećaj straha i poštovanja. Stoga ga nikada nije pogledao iz čiste znatiželje, za duhovno dobro duša, ili po božanskoj zapovijedi, ili iz poslušnosti svome ispovjedniku. Ponekad joj je Gospodin rekao: „Kad bi oni koji dolaze u tvoju kuću mogli vidjeti Tko je s tobom, došli bi sa šeširom u ruci, ne iz poštovanja prema tebi, koja si jadno stvorenje i bijedna mala žena, nego iz poštovanja za Njega koji je uvijek s tobom.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er