CRKVA

Biskup Majić pozvao na molitvenu i bratsku blizinu i solidarnost sa stradalima od poplava

Banjolučki biskup, mons. Željko Majić, uputio je dopis svim svećenicima, redovnicima, redovnicama i vjernicima Biskupije u kojem poziva na molitvenu i bratsku blizinu i solidarnost sa stradalima od poplava u Sjevernoj Hercegovini i Srednjoj Bosni. Dopis prenosimo u cijelosti:

SVIM SVEĆENICIMA, REDOVNICIMA, REDOVNICAMA I VJERNICIMA BANJOLUČKE BISKUPIJE

Predmet: Poziv na molitvu i solidarnost sa stradalima u poplavama u Sjevernoj Hercegovini i Srednjoj Bosni.

Poštovana braćo svećenici i redovnici, redovnice, dragi Božji narode!

Veliko nevrijeme koje je u noći između četvrtka i petka (3/4. listopada) pogodilo Sjevernu Hercegovinu i središnju Bosnu, kada je još uvijek nepoznat broj smrtno stradalih, a toliki ostali bez ičega – bez kruha, ruha i krova nad glavom – potiče nas na kršćansku sućut i solidarnost. U Drugoj poslanici Korinćanima sv. Pavao nas poziva da priteknemo braći u potrebi riječima: “Caritas Christi urget nos” – Ljubav nas Kristova požuruje (2 Kor 5,14)

Stoga pozivamo sve svećenike, redovnike, redovnice i vjernike Banjolučke biskupije da iskažu duhovnu i materijalnu blizinu i solidarnost sa stradalima:

– da za smrtno stradale u ovoj teškoj nesreći mole duševno spasenje, a živima utjehu i snagu;

– da u granicama mogućnosti pomognu u ne malim materijalnim potrebama čije će se posljedice još dugo osjećati.

Već raniji poziv i odredba da se na svim svetim Misama, na Dvadeset i sedmu nedjelju kroz godinu (6. listopada), prikuplja milostinja za stradale u poplavama u Srednjoj Europi, ostaje na snazi. No, pozivamo sve župnike i svećenike da na sv. Misama potaknu vjernike na dobrotvornost prema stradalima u ovoj teškoj tragediji.

Dobrovoljne priloge vjernika, kako u novcu tako i naturi, koji se budu skupljali organizirano u župama, neka župnici proslijede potrebnima u suradnji s Caritasom BiH, Nadbiskupijskim Caritasom u Sarajevu i Biskupijskim Caritasom u Mostaru koji su u tijesnoj suradnji.

Caritas BiH već je otvorio jedinstveni broj triju bh, operatera 17764. Pozivom na ovaj broj donira se 2,00 KM i tako pruža izravna potpora stradalima.

Caritas Biskupije Banjolučke izdvojit će određena sredstva kao izraz naše blizine. Svi koji žele dati svoj prilog mogu to učiniti i uplatom na žiro račun Caritasa Biskupije Banja Luka s naznakom za stradale u Sjevernoj Hercegovini i Srednjoj Bosni:

INTESA SANAPOLO BANKA D.D. BA, Obala Kulina Bana 9A, 71000 Sarajevo, BA, P. j. Banja Luka; Caritas biskupije Banja Luka, KM račun: 1549212000710646

Bog, bogat milosrđem, dobrostivo uzvratio svima koji imaju srca za potrebite te svoju ljubav svjedoče molitveno i materijalno.

Od munje, groma, gráda i zla svakoga. Oslobodi nas, Gospodine!

✠ Željko Majić
biskup

Izvor: biskupija-banjaluka.org

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er