VJERA I DUHOVNOST

Anksioznost ili depresija? Obratite se svetoj Dimfni: 7 stvari koje treba znati o zaštitnici duševnih nevolja

Danas mnogi katolici gledaju na svetu Dimfnu kao na uzor vjere i hrabrosti, moleći je za zaštitu, iscjeljenje i mir u teškim vremenima. Evo 7 stvari koje treba znati o životu svete Dimfne:

1) Rođena je u Irskoj negdje tijekom sedmog stoljeća.

2) Njezin je otac bio poganski kralj. Njezina majka kršćanka tajno ju je krstila i odgajala u vjeri.

3) Kad je Dimfnina majka umrla, njezin se otac toliko uznemirio da je poslušao grešne prijedloge da ponovno oženi vlastitu kćer.

4) Pobjegla je u Belgiju kako bi izbjegla njegov bijes zbog njezina odbijanja. Njezin ispovjednik vlč. Gerebran, joj se pridružio.

5) Dimfnin otac i njegovi ljudi kasnije su je otkrili. Podnijela je mučeništvo štiteći svoju čistoću u dobi od 15 godina. I ona i njezin ispovjednik postali su sveci!

6) Zaštitnica je oboljelih od duševnih bolesti i živčanih poremećaja, uključujući tjeskobu, depresiju, autizam i demenciju.

7) Mnogi hodočaste u crkvu nazvanu po svetoj Dimfni u Geelu u Belgiji. Traže njezin zagovor za ozdravljenje od duševnih tegoba.

Ovo je molitva koja zaziva zagovor sv. Dimfne:

Dobra sveta Dimfna, veliki čudotvorče u svakoj duševnoj i tjelesnoj nevolji, ponizno molim tvoj moćni zagovor kod Isusa po Mariji, Zdravlju bolesnika, u mojoj sadašnjoj potrebi. (Spomenuti to.) Sveta Dimfno, mučenice čistoće, zaštitnice onih koji pate od živčanih i duševnih tegoba, ljubljeno dijete Isusa i Marije, moli ih za mene i ispuni moju molbu. (Moli se jedan Oče naš, jedan Zdravo Marijo i jedan Slava. Ocu) Sveta Dimfna, djevice i mučenice, moli za nas.

www.medjugorje-news.com

Izvor
church pop

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er