CRKVAMOLITVE

Molitva svetom Josipu u svim nakanama

Molitva svetom Josipu u svim nakanama


Pozdravljam te, o sveti Josipe! Po preslatkom srcu Isusovu i Marijinu, tebe, koga je Bog tako visoko počastio i izabrao za upravitelja svoje kuće ovdje na zemlji, komu je sám Njegov jedinorođeni sin u ljudskom liku bio poslušan, i komu je Duh Sveti povjerio njegovu izabranu Zaručnicu, Djevičansku kćer Nebeskog oca; po ovom tvojem dostojanstvu, o sveti Josipe molim te, pomozi mi u nevoljama, bolima i patnjama što me satiru.

Ali prije svega izmoli mi milost od Boga da pun smilovanja skine s mojih ramena satirući teret ovih nevolja, i podari mi tu milost ako je to Njegova presveta i klanjanja predostojna volja. O sveti Josipe! Pogledaj na moje ožalošćeno srce, pogledaj me, od svih napušten, kako ovdje klečim pred tobom i vapijem ti za pomoć. Ne dopusti mi dalje nositi teret, nego podari da oslobođen i utješena srca najdublje Ti zahvalim za tvoje zagovore pune ljubavi. Amen.


Sveti Josipe, nevini i čisti, daj da budem tvojim posvojenikom, podrži me biti čistim na tijelu i duši da ostanem u milosti Božjoj. Sveti Josipe poočime, čisti zaručniče Djevice, budi mi vođom i savjetnikom. Pomozi mi biti vjeran Bogu. Amen.


Isuse, Marijo i Josipe, spasite duše, spasite Bogu posvećene. Smilujte se svakoj siromašnoj duši u čistilištu i svoj nedužnoj djeci, svoj pobačenoj djeci i njihovim majkama. Amen.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er