VJERA I DUHOVNOST

Evo što nam može biti od pomoći kada nam je teško moliti

Kad smo kod kuće i pokušavamo moliti, često može biti teško osjetiti Božju prisutnost. Tada možemo upotrijebiti svoju maštu da nam pomogne u molitvi.

Je li vam ikada bilo teško moliti se kod kuće? Mnogi od nas se možda pokušavaju staviti u duh molitve, ali se neizbježno osjećaju prazno ili nenadahnuto.

Jedan koristan savjet koji dolazi od raznih svetaca je praksa korištenja naše mašte tijekom molitve. Obično o ovome možemo razmišljati tijekom čitanja Svetog Pisma, ali također možemo uključiti svoju maštu tako da jednostavno zamislimo Isusa pored sebe.

Sveti Franjo Saleški predlaže ovu praksu u svom Uvodu u pobožni život, potičući čitatelja da razmišlja o Isusu u istoj sobi s nama:

Vježbajte svoju običnu maštu, zamišljajući si Spasitelja u Njegovom svetom čovječanstvu kao da je pored vas baš kao što imamo običaj misliti o svojim prijateljima i zamišljati da ih vidimo ili čujemo uz sebe. Ova vrsta molitve može biti vrlo moćna i Bog je može koristiti kao način obraćanja nama. Možemo zamisliti Isusa kako sjedi na istom kauču kao i mi i duhovno osjetiti toplinu njegove prisutnosti. Ponekad čak možemo osjetiti kako nas Isus grli u svoje ruke, jer nam Bog želi pokazati svoju blizinu.

Sveti Franjo Saleški također dodaje da je biti u prisutnosti Euharistije još snažnije iskustvo, jer je Isus doista tu pred nama: Ali kada je tu Presveti Oltarski Sakrament, tada ta Prisutnost više nije imaginarna, nego vrlo stvarna; a svete vrste samo su kao veo iza kojega nas sadašnji Spasitelj promatra i razmatra, iako Ga mi ne možemo vidjeti onakvog kakav jest. Ako nikada niste koristili svoju maštu tijekom molitve, pokušajte to sljedeći put kada krenete moliti.

www.medjugorje-news

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er