VJERA I DUHOVNOST

Fra Goran Azinović: Vjernik se sablažnjava ako čuje da je netko uzeo tuđeg muža ili ženu, a nitko se ne sablažnjava kad čuje da je pojedinac uzeo tuđe mjesto na fakultetu, na poslu ili drugdje

Vjernik se sablažnjava ako čuje da je netko uzeo tuđeg muža ili ženu i kaže da je to užasan čin, a nitko se ne sablažnjava kad čuje da je pojedinac uzeo tuđe mjesto na fakultetu, na poslu ili drugdje. Govoreći o korupciji, Papa na koncu donosi jaku, simboličnu sliku, a to je zadah iz usta.

Papa Franjo uvijek otvoreno proziva korupciju. Malotko danas uopće ispovijeda korupciju jer je korupcija u našoj zemlji postala stil života, ukorijenila se u svim sferama društva. Ona mnogim vjernicima i ne predstavlja grijeh, a zapravo papa Franjo kaže da je korupcija zlo veće i od grijeha. Tu nije riječ samo o opraštanju nekog grijeha, već se naprosto radi o liječenju istog. Društvo se treba liječiti od korupcije, a to je dugoročan proces i zahtijeva velik napor. 

Vjernik se sablažnjava ako čuje da je netko uzeo tuđeg muža ili ženu i kaže da je to užasan čin, a nitko se ne sablažnjava kad čuje da je pojedinac uzeo tuđe mjesto na fakultetu, na poslu ili drugdje.

Korupcija je postala prirodna pojava, a tolike je ljude zavila u crno! Tko čini koruptivna djela, taj drugom nešto uskraćuje, jer korupcija označava zauzimanje nečijeg mjesta korištenjem veza i poznanstava, a događa se naprečac. Vjernik se sablažnjava ako čuje da je netko uzeo tuđeg muža ili ženu i kaže da je to užasan čin, a nitko se ne sablažnjava kad čuje da je pojedinac uzeo tuđe mjesto na fakultetu, na poslu ili drugdje. Govoreći o korupciji, Papa na koncu donosi jaku, simboličnu sliku, a to je zadah iz usta.

Naime, osoba koja ima loš zadah teško će to primijetiti, ali sugovornik će ga ipak osjetiti. Sugovornik bi trebao upozoriti tu osobu da ima loš zadah te da nešto mora poduzeti po tom pitanju. Da, korupcija uistinu smrdi i ima loš zadah! Korupciju neće osjetiti oni što je čine, već oni kojima je to zlo učinjeno. Društvo je nažalost korumpirano, kršćani su pobožni ljudi, ali pojedinci nerijetko žive ogrnuti lošim zadahom korupcije.   

fra Goran Azinović za hkm.hr

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er