VJERA I DUHOVNOST

Ne morate biti savršeni da biste bili sveci – nikada nemojte prestati pokušavati slijediti Isusa

Primjer svetog Jeronima podsjeća nas da ne moramo biti savršeni da bismo bili sveci. Svi griješimo, a griješili su i sveci!

Moja nova jutarnja navika ove školske godine je veliki hit mojoj djeci. Svako jutro čitamo naglas kratku biografiju o svecu dana. To brz i zabavan način da saznate više o svecima i budete u toku s blagdanima liturgijske godine. Prošlog sam tjedna gledala unaprijed da vidim koji sveci dolaze i primijetila poznato ime na kalendaru. “Pogodite čiji je blagdan sljedeći tjedan?” Pitala sam svoju djecu.

Moja su djeca došla kući s rukotvorinama o svetom Jeronimu iz fantastične biblijske škole za odmor koju lokalna katolička župa ugošćuje svakog ljeta. Blagdan mu je 30. rujna i veliki je svetac kojeg treba znati, bilo da ste odrasli ili dijete. Sveti Jeronim općenito nije najpoznatiji svetac među djecom, no njegov život poseban je zbog jednog bitnog razloga.

Sveti Jeronim nas podsjeća da ni sveci nisu savršeni. Njegov je život bio svet, iako je imao lošu narav!

Kad moja djeca i ja činimo pogreške i osjećamo se obeshrabrenim u nastojanju da učinimo pravu stvar, pokušavamo se sjetiti svetog Jeronima. “Sjećate se svetog Jeronima?” kažem im. “Bilo mu je teško biti ljubazan, ali sada je u raju s Isusom. Ako je on mogao, možemo i mi!”

Ovaj jednostavan mali podsjetnik postao je redovita fraza ohrabrenja u našem domu. Pitala sam svoju petogodišnjakinju zašto je važno znati o svetom Jeronimu, a ona je rekla: “Ponekad možeš biti malo ljut, ali to je u redu! Još uvijek možeš biti svetac!”

Dakle, evo vašeg malog podsjetnika, od svetog Jeronima i moje djece: Ne morate biti savršeni da biste bili svetac. Svi griješimo, a griješili su i sveci. Ali baš poput njih, nikada nećemo prestati pokušavati slijediti Isusa.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er