VJERA I DUHOVNOST

Strah nije od Boga – Bog je taj koji oslobađa od straha

No, Bog je taj koji oslobađa od straha. Strah nije od Boga. Bog nam progovara i po Mariji: „Ne bojte se! Ne boj se!“ Nemamo razloga biti u strahu u njegovoj blizini. Svejedno, osjećamo se malima pred Božjim glasom, pred Božjom ponudom, pred Božjim izazovom biti dijelom plana spasenja.

Duhovna promišljanja za emisju ‘Duhovni poticaj – Živo vrelo’ Radiopostaje Mir Međugorje, pripremila je sestra Dijana Mlinarić, članica Družbe karmelićanki Božanskog Srca Isusova.

Svatko se od nas u nekom periodu života nađe u važnim životnim situacijama, na velikim raskrižjima gdje treba odlučiti šti i kako dalje. Zagledajmo se u Mariju u takvim situacijama. Bog zove Mariju po imenu a biti pozvani po imenu je znak našeg velikog dostojanstva u Božjim očima i znak njegove ljubavi prema nama. Bog poziva svakoga od nas po imenu. Svatko je od nas Božji “ti”, dragocjen u njegovim očima, vrijedan poštovanja i ljubavi.

Marija drhti pred otajstvom Božjeg poziva i osjeća svu njezinu malenost poniznog stvorenja. Anđeo, koji vidi što se zbiva u dubini Njezina srca u tom trenutku i kaže: “Ne boj se!” Bog također čita ono što se odigrava duboko u našemu srcu. On dobro poznaje izazove s kojima se moramo suočiti u životu, pogotovo kad se nalazimo pred temeljnim izborima o kojima ovisi što ćemo biti i što ćemo činiti na ovome svijetu. To je ona “ustreptalost” koju osjetimo kada se suočimo s odlukama o našoj budućnosti, našem životu i našem pozivu. U tim trenucima smo zbunjeni i često obuzeti mnogim strahovima.

No, Bog je taj koji oslobađa od straha. Strah nije od Boga. Bog nam progovara i po Mariji: „Ne bojte se! Ne boj se!“ Nemamo razloga biti u strahu u njegovoj blizini. Svejedno, osjećamo se malima pred Božjim glasom, pred Božjom ponudom, pred Božjim izazovom biti dijelom plana spasenja. Koliko sam ja i koliko si ti daleko spreman ići sa svojim odgovorom „DA“? Ili čuvamo u rukavu neki pričuvni „NE“ kao alternativu ukoliko nam se ne svidi put kojim nas Bog vodi? U „Evo me“ i „Vjerujem“ tako se teško i potpuno prepuštamo. Čega se bojimo? Gubitka svoje slobode? Zar nam ne oduzima najviše slobodu naš nemir i strah od svega i svačega? Ne boj se!

Hvala Ti Gospodine što sam toliko puta našla milost, a da nisam bila ni svjesna da sam je tražila. Zapravo, Milost je našla mene. Bogu je sve moguće. Vjeruj i otvori svoje srce.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er