VJERA I DUHOVNOST

3 grijeha koje katolici nesvjesno opravdavaju i kako ih izbjeći

Ne dopustite da vas ove suptilne isprike udalje od Božje milosti! 3 grijeha koje katolici nesvjesno opravdavaju i kako ih izbjeći

U emisiji “The Catholic Gentleman“, John Heinen, Sam Guzman i Devin Schadt raspravljaju o nečemu s čime mnogi katolici možda nisu ni svjesni da se bore: načinima na koje opravdavamo svoje grijehe.

Oni istražuju 3 iznenađujuće zamke koje mogu dovesti do duhovnog samozadovoljstva i način kako ih možete prevladati!

1) Prebacivanje krivnje

Lako je upirati prstom kada smo pali u grijeh. Često odbijamo krivnju okrivljujući druge ili svoje okolnosti. “Preuzimanje odgovornosti znači: ‘Ja sam to učinio i snosit ću posljedice toga, ali učinit ću nešto u vezi s tim’.” Preuzimanje krivnje na ovaj način prvi korak prema istinskom pokajanju .

2) Sumnja u Božje milosrđe

Nakon što opetovano padnu, mnogi bi se mogli zapitati može li im Bog doista oprostiti. John nas podsjeća da je ovo sumnja neprijatelja: Upamtite, Božje je milosrđe beskrajno i On se nikada ne umara opraštati onima koji ga istinski traže.

3) Tretirajte svetost kao popis za provjeru

Svetost nije skup pravila koja treba slijediti – to je odnos s Kristom. Naš se duhovni život ne smije svesti na popis onoga što treba i ne treba činiti. “Ako našu dinamiku s Bogom svedemo na formalnost i zaboravimo odnos, sve što radimo jest priznati da nismo uspjeli u našoj potrazi za osobnom svetošću.” Umjesto toga, usredotočite se na to kako vaši postupci utječu na vaš odnos s Kristom.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er