CRKVA

Banjolučki biskup mons. Željko Majić o otvaranju OI: Cilj je da se Boga istisne iz društva i svijesti pojedinaca

Banjolučki biskup mons. Željko Majić osudio je, u subotu 27. srpnja, narušavanje kršćanskih vrjednota i očitu borbu protiv njih koja se vidjela u petak, 26. srpnja na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu.

Performans muškaraca obučenih u žene uzrokovao je brojne reakcije na društvenim mrežama, a svi komentiraju isto – kako je izvedba bila očita rekreacija Posljednje večere.

Ovaj čin izrugivanja kršćanstva za Dnevnik RTV HB komentirao je banjolučki biskup mons. Željko Majić.

„Nažalost, Europi je potrebna reevangelizacija. Europa je majka mnogih crkava. Iz Europe su misionari polazili u razne dijelove svijeta i prenosili su radosnu vijest među njima”, kazao je biskup Željko podsjetivši kako je Francuska prima filia (prva kćerka) katoličanstva.

„Ali, nažalost, danas smo došli u takvu stvarnost da se kršćanske vrjednote narušavaju i da se protiv toga otvoreno bori”, kazao je Majić pojasnivši kako se to odvija kroz Olimpijske igre, ali i kroz filmove sve s ciljem da se Boga istisne iz društva i svijesti pojedinaca.

Biskup Majić je za kraj podsjetio kako je Sv. Ivan Pavao II., prilikom donošenja Europskog ustava vapio da se u njegovu preambulu ugradi istina da je Europa nastala iz kršćanskih korijena. “Nije se htjelo i sada se vidi zašto se nije htjelo”, zaključio je Majić, prenosi KTA.

www.medjugorje-news.com

Izvor
nedjelja

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er