VJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

7 stvari koje treba znati o prekrasnoj svetoj Mariji Goretti, uzoru opraštanja

Sveta Marija Goretti čudesna je zagovornica s još čudesnijom pričom. Ona pruža bezvremenski primjer vjere i oprosta. Evo 7 stvari koje trebate znati i podijeliti s drugima o svetoj Mariji Goretti:

1. Sveta Marija Goretti rođena je 1890. u Corinaldu u Italiji. Odrasla je u siromašnoj zemljoradničkoj obitelji. Bila je poznata po svojoj veseloj i pobožnoj naravi.

2. Marijin otac je umro kad je bila mlada, a majka je radila kako bi uzdržavala njihovo šestero djece. Maria se brinula o mlađoj djeci dok je majka radila. Svaku večer molila je krunicu za pokoj duše svoga oca.

3. Maria Goretti umrla je kao mučenica u dobi od 11 godina. Dana 5. srpnja 1902., susjed po imenu Alessandro Serenelli pokušao ju je seksualno napasti. Ona se opirala, upozoravajući ga da je to grijeh i uvreda protiv Boga. Alessandro ju je izbo više puta, što je rezultiralo njenom smrću sljedeći dan.

4. Maria je oprostila svom napadaču prije nego što je umrla, izražavajući želju da ga vidi u raju.

5. Njezin napadač kasnije je doživio obraćenje nakon što mu je Maria došla u snu dok je bio u zatvoru. Duboko je zažalio zbog svojih postupaka. Nakon odsluženja zatvorske kazne prisustvovao je Marijinoj beatifikaciji i postao brat laik u samostanu.

6. Široko se štuje kao svetica zaštitnica čistoće, čednosti, mladih djevojaka i žrtava silovanja ili nasilja.

7. Hodočasnici mogu posjetiti njezino svetište u bazilici Svete Marije Goretti u Nettunu, Italija, gdje se čuva njezino tijelo.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er