VJERA I DUHOVNOST

Veliki svetac otkriva tajnu sreće u ovom zemaljskom životu

Sveti Josemaria Escriva daje jednostavan ključ za koji je vjerovao da će dovesti do sreće u ovom i sljedećem životu. Čini se da svatko traži ključ trajne sreće u svom životu.

Želimo pobjeći od intenzivne količine tjeskobe koju osjećamo svakodnevno i očajnički želimo biti sretni. Za svetog Josemariju Escrivu, “tajna sreće” je vrlo jednostavna i konkretna. Prepuštenost Božjoj volji tajna je sreće na zemlji. Reci dakle: meus cibus est, ut faciam voluntatem ejus, moja je hrana vršiti njegovu volju. Iako se tajna svetog Josemarije može činiti jednostavnom, ona nas podsjeća da naš život ne treba živjeti sebično, već u jedinstvu s Božjim planom.

Često zaboravljamo da nas je Bog stvorio i da nas poznaje bolje od nas samih. On je sišao na zemlju u Isusovoj osobi da nas podsjeti na ovu jednostavnu činjenicu i da nam pokaže što podrazumijeva poslušnost Bogu. Tek kada počnemo živjeti za Boga, moći ćemo iskusiti trajnu sreću koja će izdržati svaku vrstu kušnje s kojom se susrećemo. Ako želimo biti sretni u ovom životu, trebamo se poput Marije prepustiti Bogu i njegovoj volji za nas.

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er