MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Snažna molitva za ozdravljenje svijeta

Uz sve veće prijetnje nasiljem, molimo ovo u ime cijelog čovječanstva. Dok se svijet ljulja na rubu nuklearnog rata i tjeskoba raste, dijelimo s vama snažnu molitvu za ozdravljenje i obraćenje. Ova je molitva proizašla iz spoznaje da možemo “stati u procjepu” u posredničkoj molitvi poput Abrahama (Post 18,23), Mojsija (Izl 32,11-14) i Ezekiela (Ez 22,30), moleći za Božje milosrđe nad nama i našeg slomljenog svijeta.

Krunica Božanskog milosrđa, koju je Isus dao svetoj Faustini uoči Drugog svjetskog rata – koji je započeo 1939., godinu dana nakon Faustinine smrti – čini upravo to. A ono što se naziva “Klan Božanskog milosrđa za iscjeljenje” jednostavno proširuje Krug Božanskog milosrđa moleći se posebno kroz Kristove rane, kajući se za određene grijehe povezane s tim ranama i tražeći oslobađanje svetosti kroz iste rane.

Ovo je moćan način da posredujem za svijet u ovom kritičnom trenutku u povijesti, vjerujući da je takva gorljiva molitva vrlo moćna pred Bogom (Jakovljeva 5:16). Ovaj se krunica može moliti kao globalna molitva za cijelo čovječanstvo, za sebe ili za drugu osobu.

Za molitvu krunice Božanskog milosrđa za ozdravljenje:

Vezani članci

1) Započnite molbom za zagovor svetaca, osobito onih koji su bili pogođeni ratnim razaranjima, uključujući svetu Faustinu, svetog Ivana Pavla II., svetog Maksimilijana Kolbea i svetu Tereziju Benediktu od Križa (ili bilo koju od vaših omiljeni sveci).

2) Izmolite uvodne molitve krunice.

3) Izmolite uvodnu molitvu za prvu deseticu krunice: Vječni Oče, prikazujem Ti Tijelo i Krv, Dušu i Božanstvo Tvoga preljubljenoga Sina, Gospodina našega, Isusa Krista, kao zadovoljštinu za naše grijehe i grijehe cijeloga svijeta.

3) Zatim dodajte: Oče, nudim ti ranu na glavi našeg Gospodina Isusa Krista kao naknadu za sve načine na koje naše misli nisu odražavale Kristov um (1 Kor 2,16). Molim vas za oproštenje za sve misli koje su vođene ponosom, ubojstvom, bijesom, podjelama, rivalstvom i agresijom. Oče, daj nam svoju mudrost da se oblikujemo u svetosti, istini i ljubavi. Neka se ne suobličimo ovom dobu, nego neka se preobrazimo obnovom našeg uma, da možemo raspoznati što je volja Božja, što je dobro, ugodno i savršeno (Rimljanima 12,2). Amen.

4) Molite prvu deseticu krunice.

5) Izmolite uvodnu molitvu za drugu deseticu, zatim izmolite: Oče, nudim ti žeđ Gospodina našega Isusa Krista kao naknadu za sve načine na koje smo pokušali zadovoljiti svoju žeđ stvarima svijeta umjesto stvarima Božjim. Molim vas za oproštenje zbog načina na koje smo bili uključeni u požudu, pohlepu, proždrljivost, nemoral, nečistoću, ovisnosti i žeđ za moći. Oče, oslobodi u nama veću glad i žeđ za pravednošću (Mt. 5,6) i neka se nasitimo živom vodom koju nam je dao Krist i onim što je dobro, istinito, lijepo i sveto (Iv 4,14; Ps. 107:9). Amen.

6) Moli se druga desetica krunice.

7) Izmolite uvodnu molitvu treće desetice, zatim izmolite: Oče, nudim ti ranu srca našeg Gospodina Isusa Krista kao zadovoljštinu za sve grijehe koje smo počinili protiv ljubavi. Molim za oproštenje za načine na koje smo proboli Kristovo srce kroz mržnju, sebičnost, gorčinu, suparništvo, neopraštanje, ravnodušnost, nezahvalnost i idolopoklonstvo. Ispuni nas svojom milosrdnom ljubavlju da možemo postati kanali tvoje ljubavi u ovom bolnom svijetu (1 Iv 4,8; 1 Kor 13,4-8). Amen.

8) Moli se treća desetica krunice.

9) Izmolite uvodnu molitvu za četvrtu deseticu, zatim izmolite: Oče, nudim ti rane na rukama našeg Gospodina Isusa Krista kao naknadu za sve načine na koje smo upotrijebili svoje ruke da donesemo smrt umjesto života (Sir 15,16-17). Molim za oproštenje za našu kulturu rata i smrti i za neizrecive zločine protiv ljudske osobe koji se neprestano događaju među nama. Oče, podsjeti nas da su naša tijela bila pomazana na krštenju da sudjeluju u Kristovom svećeničkom poslanju (1 Pet. 2:9) da drugima donese život, ljubav, blagoslov i iscjeljenje. Amen.

10) Moli se četvrta desetica krunice.

11) Izmolite uvodnu molitvu pete desetice , zatim izmolite: Oče, nudim ti rane stopala našeg Gospodina Isusa Krista kao naknadu za sva vremena i puteve kojima smo hodali putem smrti, šireći tamu, strah, tamu i beznađe umjesto evanđelja mira (Ef. 6: 15). Neka svojim nogama ovom bolnom svijetu donesemo radosnu vijest Evanđelja, navijestimo Kristov mir i donesemo radosnu vijest spasenja svim ljudima. Amen.

Izmolivši ovu molitvu za ozdravljenje i obraćenje članova vlastite obitelji, kao i za vlastito dublje ozdravljenje i obraćenje, kroz ovu sam pobožnost vidio nekoliko čudesnih odgovora na molitve. Uz sve veće prijetnje nasiljem u svijetu, počeo sam to moliti u ime cijelog čovječanstva. Neka zajedno isprosimo Božje milosrđe i neka mir Kristov, koji nadilazi svaki razum, čuva naša srca i misli u Kristu Isusu (Fil 4,7).

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er