OSTALOUncategorized

OMILJENI TRADICIONALNI BOŽIĆNI KOLAČ Starinske šape iz blagdanske kuharice naših baka

Starinske šape su keksići iz blagdanskih kuharica naših baka. Ako volite prhke zalogajčiće u kojima se nalaze sjedinjeni orasi, onda je ovo idealan recept za vas. Samo slijedite postupak i starinske šape će pred vama biti za tili čas.

Sastojci: 3 šalice brašna 1/4 vrećice praška za pecivo 1 šalica šećera 2 šalice mljevenih oraha 1 šalica svinjske masti 1 jaje 1-2 žlice meda vanilija, šećer u prahu

Priprema:

Za ovaj recept najbolje je uzeti neku posudu za mjerenje količina, kao npr. šalicu za bijelu kavu. Mljevene orahe izmiješamo s brašnom, praškom za pecivo i šećerom. U sredini napravimo udubljenje i stavimo jaje, med, omekšalu mast i vanilin šećer pa umijesimo tijesto i ostavimo da odstoji oko pola sata na hladnome mjestu. Limene oblike (kalupe u obliku medvjeđih šapa) namažemo svinjskom masti, pospemo brašnom i punimo tijesto, ali ne do vrha, pa lagano pritisnemo kako bi otisak kalupa bio izrazitiji. Pečemo na temperaturi od 220 °C oko 20 minuta, dok ne porumene. Vadimo ih vruće iz kalupa i uvaljamo u šećer u prahu.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er