CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Isuse, s Tobom započinjem i krećem u avanturu koja se zove novi dan

Svaki novi početak pun je novih iščekivanja i nada. Pa tako i ovaj. No Isuse znam da jedino uz Tebe ovaj moj današnji dan može dobiti onaj svoj puni smisao.

S Tobom započinjem i krećem u avanturu koja se zove novi dan. Isuse, znam da me kukanje zbog jučerašnjih problema neće dovesti nikamo i pomozi mi da otvorim oči i srce za ono lijepo što će se danas događati, za bližnje koje ću susresti i za izazove koje ćeš danas na moj put staviti.

Pomozi mi, Isuse da naučim cijeniti svaki trenutak, da ne umanjujem važnost onih malih stvari jer one u sebi nose moć preobrazbe onih velikih. Daj da mogu pronalaziti razloge za sreću koju neću zadržavati za sebe već ću je dijeliti ljudima koji su umorni, obeshrabreni, napušteni i ranjeni. Daj da osjećaj slobode koji imam ne zloupotrijebim da bih učinio nekome neko zlo, već da on bude samo na međusobni rast i izgradnju, na ljubav i radost.

Znam da sam stvoren s nekom svrhom i pomozi mi danas da što više otkrivan što je tvoja volja za mene i da shvatim da su sve moje želje samo kapljice u moru velikog plana kojega imaš za mene. Shvaćam da najbolje stvari u životu trebaju žrtvu i zato mi daj snage, strpljivosti, odlučnosti da ne odustanem kod prvih zapreka, da se ne pokolebam kada stvari ne idu kako sam zamislio, da ustrajem do kraja koliko god bilo teško.

Daj da u ovom danu ne bude mjesta za srdžbu, zavisti, ogovaranja, laži, mržnju već mi pomozi da samo dobro iz sebe izvlačim i širim oko sebe. Pomozi mi nastaviti tamo gdje sam jučer stao nastavljajući poslove koje nisam završio i gradeći odnose koji će danas biti još dublji. Pomozi mi da shvatim da moja snaga leži u Tebi i da je sve ovo što jesam i imam Tvoj dar meni i daj mi snage da do kraja uspijem u naumu da moj život danas postane moj dar Tebi.

www.medjugorje-news.com / duhovnost.net

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er