VJERA I DUHOVNOST

9 moćnih citata svetaca o anđelima čuvarima

Anđeli čuvari su instrumenti providnosti koji pomažu zaštititi svoje štićenike od ozbiljne štete i pomažu im na putu spasenja. Nauk Crkve je da svaki vjernik ima svog anđela čuvara, a opće je nauk teologa da svatko ima anđela čuvara od rođenja.

Katekizam Katoličke Crkve kaže: “Od svog početka do smrti, ljudski je život okružen njihovom (anđelovom) budnom brigom i zagovorom.

‘Pokraj svakog vjernika stoji anđeo kao zaštitnik i pastir koji ga vodi u život.’ Već ovdje na zemlji kršćanski život po vjeri sudjeluje u blaženom društvu anđela i ljudi ujedinjenih u Bogu” (br. 336).

Nekoliko naših najvećih svetaca također je podijelilo svoja razmišljanja o anđelima čuvarima. Evo što su imali za reći:

Sveti Ivan Vianney

“Naši anđeli čuvari su naši najvjerniji prijatelji, jer su s nama dan i noć, uvijek i svugdje. Trebali bismo ih često prizivati.”

Sveti Ivan Bosco

“Kada si u iskušenju, zazovi svog anđela. On vam više želi pomoći nego što vi želite da vam se pomogne. Zanemarite đavla i ne bojte ga se; dršće i bježi ugledavši tvog anđela čuvara.”

Sveti Jeronim

“Koliko je veliko dostojanstvo duša, da je svaka osoba od rođenja dobila anđela da je štiti.”

Sveta Terezija iz Lisieuxa

“Moj sveti anđele čuvaru, pokrij me svojim krilom. Svojom vatrom osvijetli put kojim idem. Dođi, upravi moje korake… pomozi mi, zazivam te. Samo za danas.”

Sveti Vasilije Veliki

“Pokraj svakog vjernika stoji anđeo kao zaštitnik i pastir koji ga vodi u život.”

Sveti Bernard iz Clairvauxa

“Trebali bismo pokazati našu naklonost prema anđelima, jer jednog dana oni će biti naši sunasljednici baš kao što su ovdje dolje naši skrbnici i povjerenici koje je Otac imenovao i postavio nad nama.”

Sveti Franjo Saleški

“Upoznajte se s anđelima i često ih promatrajte u duhu. Bez da ih se vidi, oni su prisutni s vama.”

Sveti Josemaría Escrivá

“Kad biste se sjećali prisutnosti svog anđela i anđela svojih susjeda, izbjegli biste mnoge gluposti koje se pojavljuju u vašim razgovorima.”

Sveti Ivan Kasijan

“Kerubini znače znanje u izobilju. Oni pružaju vječnu zaštitu za ono što ugađa Bogu, naime, smirenost vašeg srca, i oni će baciti sjenu zaštite protiv svih napada zlobnih duhova.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er