BiHNAJAVE

Sve je spremno za “72 sata bez kompromisa” – volontersku akciju u BiH od 29. rujna – 2. listopada

“VolontiRAJ NA ZEMLJI” slogan je pod kojim će se ove godine održati sedma volontersku akcija u Bosni i Hercegovini. Započinje 29. rujna, a završava 2. listopada. Na ovogodišnjoj akciji prijavljeno je 650 volontera radeći na 65 prijavljenih projekata u cijeloj BiH.

Beskompromisna akcija kojoj će se prvi put pridružiti i mladi iz hercegovačkih biskupija započinje u četvrtak, 29. rujna konferencijom za medije, nakon čega će volonteri u petak, 30. rujna započeti svoje volonterske aktivnosti radeći na 65 prijavljenih projekata u cijeloj BiH.

To je sedma po redu volonterska akcija „72 sata bez kompromisa“, koja se u Bosni i Hercegovini realizira od 2010. kada je na akciji sudjelovalo 800 volontera, javlja Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. iz Sarajeva na svojim mrežnim stranicama.

Na ovogodišnjoj volontersku akciji prijavljeno je 650 volontera i to iz Fojnice, Sarajeva, Kiseljaka, Kreševa, Gromiljaka, Busovače, Novog Travnika, Travnika, Brčkog, Mostara, Čapljine, Domaljevca, Odžaka, Tuzle, Gojevića, Zenice. Osim mladih koji su aktivni u svojim župnim zajednicama, Framama i drugim udrugama, ovogodišnjoj akciji pridružit će se i mnoge osnovne i srednje škole kako iz Vrhbosanske nadbiskupije, tako i iz hercegovačkih biskupija.

U sljedećim danima projektni tim zajedno s projekt koordinatorom Josipom Milanovićem, finalizirat će pristigle prijave, nakon čega će obavijestiti sve prijavljene volontere, volonterske skupine o detaljima akcije.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. zahvaljuje svim volonterima, župnicima, redovnicama, ravnateljima, profesorima i nastavnicima koji su i ove godine podržali realizaciju volonterske akcije i prihvatili zadatak biti dio zajedništva u humanitarnom radu, te što su odlučili svoje slobodne vrijeme darovati onima kojima je to najpotrebnije.

Foto: https://mladicentar.org/?portfoliopro=akcija-72-sata-bez-kompromisa

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er