CRKVAVJERA I DUHOVNOST

7 praktičnih načina kako moliti za pokojne tijekom studenoga

Mjesec studeni posvećen je dušama u čistilištu. Praksa molitve za pokojne ukorijenjena je u Svetom pismu i ostaje glavni dio katoličke duhovnosti (ne samo u studenom, nego svaki dan).

Prema Katekizmu Katoličke Crkve, „Svi koji umru u Božjoj milosti i prijateljstvu, ali još uvijek nesavršeno pročišćeni, doista su sigurni u svoje vječno spasenje; ali nakon smrti, oni prolaze kroz pročišćenje, kako bi postigli svetost potrebnu za ulazak u radost neba.” (CCC 1030)

Čistilište nije druga prilika da se duše pokaju. Umjesto toga, to je stanje pročišćenja za one kojima je suđeno da budu u raju. Zašto molimo za Duše Svete u Čistilištu? Ukratko, jer im naše molitve pomažu! Sveti Ivan Vianney je rekao, „Razmotrite dakle…veličinu ovih patnji koje podnose duše u Čistilištu; i sredstva koja imamo da ih ublažimo: naše molitve, naša dobra djela i, iznad svega, sveta misna žrtva” Mnogo je načina na koje možemo moliti za duše u Čistilištu. U nastavku ćete pronaći samo sedam načina kako to učiniti ovaj mjesec i tijekom cijele godine!

1. Žrtvujte se za svete duše u čistilištu Mrtvljenja tijekom dana mogu se ponuditi za pročišćenje duša u čistilištu! To mogu biti sitnice koje nam svakodnevni život čine lakšim i ugodnijim, suzdržavanju kada ste u iskušenju ogovaranja ili “post” od društvenih mreža nedjeljom.

2. Molite krunicu Božanskog milosrđa.

3. Molite molitvu za pokojne.

4. Prikažite misu za pokoj duša (ili umrlog člana obitelji ili prijatelja) Osim toga, možete ponuditi svoju pričest za duše u Čistilištu. Kakav nevjerojatan dar!

5. Dodajte molitvu “Pokoj vječni” svojoj redovnoj dnevnoj molitvi!

6. Posjetite groblje i pomolite se za preminule Molitva za mrtve duhovno je djelo milosrđa! Odvojite vrijeme da posjetite grobove voljenih osoba – ili čak stranaca. Toliko je duša za koje se ne moli.

7. Molite Molitvu svete Gertrude za duše u čistilištu Rečeno je da ova moćna molitva može osloboditi 1000 duša iz Čistilišta!

Vječni Oče, nudim Ti najdragocjeniju krv Tvoga Božanskog Sina, Isusa, u jedinstvu s misama koje se danas govore diljem svijeta, za sve svete duše u Čistilištu, za grešnike posvuda, za grešnike u sveopćoj Crkvi, za one u moj vlastiti dom i moja obitelj. Amen.

U molitvi za preminule vjernike, prisjećam se ovog snažnog citata časnog Fultona Sheena: “Kad budemo ulazili u nebo, vidjet ćemo ih, tolike kako nam dolaze prema nama i zahvaljuju nam. Pitat ćemo tko su, a oni će reći jadna duša za koju si molio u Čistilištu.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er