CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Kako možete ponuditi potpuni oprost za duše u čistilištu od 1.-8. studenoga

Svakog studenoga Crkva daje vjernicima priliku za potpuni oprost za duše u čistilištu. To znači da možemo osloboditi duše od njihove vremenite kazne u čistilištu kako bi odmah mogle otići u nebo! Možete ponuditi jedan tijekom cijele godine, ali Crkva priznaje ovaj specifični potpuni oprost od 1. do 8. studenoga.

Moguće je da osoba koja nudi oprost oslobodi jednu dušu dnevno iz čistilišta tijekom tog vremenskog razdoblja. Evo kako zadobiti potpuni oprost za duše u čistilištu:

1. Pomolite se na groblju Nije važno na kojem groblju, sve dok se na jednom moli. Neke od predloženih molitvi su Molitva svete Gertrude ili molitva Pokoj vječni.

2) Posjetite crkvu na Dušni dan (2. studenog) “Na Dušni dan ili na svetkovinu Svih svetih, pobožno posjetite crkvu i molite Oče naš i Vjerovanje.”

3. Primi sakrament ispovijedi. Da bi netko mogao dobiti potpuni oprost, bilo za siromašne duše ili za sebe, osoba koja radi na tome mora biti odvojena od svakoga grijeha. Ako duša nije odvojena, primijenit će se djelomični oprost. (Morate ići na ispovijed samo jednom u ovom vremenskom razdoblju)

3. Pričestiti se

4. Molite na odluku za Svetog Oca Crkva predlaže da se za Svetog Oca izmoli jedan “Oče naš” i jedna “Zdravo Marija”.

Crkva traži da se, ako je moguće, “sakramentalna ispovijed, a osobito sveta pričest i molitva na Papine nakane održe isti dan kada se obavlja oprost”. Međutim, budući da to nije uvijek moguće, gore navedeno treba obaviti unutar otprilike 20 dana prije ili nakon molitve na groblju. Ako želite dobiti više od jednog oprosta za siromašne duše u čistilištu, morate se pričestiti, posjetiti groblje i moliti za papu svaki put kada želite dati oprost. To se mora dogoditi između 1. i 8. studenog. Za sve oproste potrebna je samo jedna ispovijed, sve dok su ostali uvjeti ispunjeni.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er