DEVETNICE

6. dan devetnice Kraljici Mira u Međugorju

6. dan devetnice Kraljici Mira u Međugorju- MOLIMO ZA SVE HODOČASNIKE KOJI ĆE DOĆI U MEĐUGORJE

1. Molitva Kraljici Mira
2. Zaziv Duha Svetoga
3. Slavna otajstva krunice

Odlomci za razmišljanje

U ono vrijeme reče Isus: «Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da, Oče, tako se tebi svidjelo. Sve je meni predao Otac moj i nitko ne pozna Sina doli Otac niti tko pozna Oca doli Sin i onaj kome Sin hoće objaviti. Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.» (Mt 11, 25-30)

Vezani članci

“Draga djeco! I danas se radujem vašoj nazočnosti ovdje. Ja vas blagoslivljam svojim majčinskim blagoslovom i zagovaram svakoga od vas pred Bogom. Pozivam vas iznova da proživljavate moje poruke i da ih stavite u život, u djelo. Ja sam s vama i sve vas blagoslivljam iz dana u dan. Draga djeco, ovo su posebna vremena i zato sam s vama da vas ljubim i štitim, da zaštitim vaša srca od sotone i da vas sve više približim k Srcu svoga Sina Isusa. Hvala vam što ste se odazvali mome majčinskom pozivu!” (Poruka, 25. lipnja 1993.)

U Novom savezu, molitva je živ odnos djece Božje sa svojim neizmjerno dobrim Ocem, s njegovim Sinom Isusom Kristom i s Duhom Svetim. Milost Kraljevstva je “jedinstvo cijeloga Presvetoga Trojstva s cijelim duhom”. Molitveni život jest u tome da budemo obično u prisutnosti triput svetoga Boga i u zajedništvu s Njim. To zajedništvo života uvijek je moguće jer smo po krštenju postali jedno biće s Kristom. Molitva je kršćanska ukoliko tvori zajedništvo s Kristom te se širi u Crkvi koja je njegovo Tijelo. Razmjeri su joj širina Kristove ljubavi. (2565)

4. Litanije Gospine

Završna molitva: Nismo mi izabrali Tebe, nego si Ti, Gospodine, izabrao nas. Samo Ti poznaješ sve one malene kojima će biti dana milost objave Tvoje ljubavi preko Tvoje Majke, ovdje u Međugorju. Molimo Te za sve hodočasnike koji će ovamo doći, da zaštitiš njihova srca od svakog napadaja sotone i da ih učiniš otvorenima za sve poticaje Tvog i Marijinog Srca. Amen.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er