VJERA I DUHOVNOST

5 biblijskih stihova koji će vam pomoći kada se osjećate “razvučeno” na sve strane

Ako se borite pronaći ravnotežu u svom životu, odvojite 5 minuta da pogledate ove mudre riječi iz Svetog pisma.

Osobito u ovo doba godine život se može činiti poput vrtloga natjecateljskih zahtjeva – posao, obitelj, prijatelji, veće financijske obveze i osobne težnje. Zbog toga se možemo osjećati kao da nas vuče na sve strane, preopterećeni i nesigurni kako pronaći ravnotežu, piše Aleteia.

Ipak, smiješno je kako, iako su riječi u Svetom pismu napisane u davnim vremenima kada je život bio toliko drugačiji, one još uvijek mogu ponuditi bezvremenu mudrost koja će nam pomoći da se usidrimo usred današnjeg kaosa.

Evo pet biblijskih stihova koji nas mogu voditi kroz te trenutke. Ovi odlomci ne samo da pružaju obnovljeni osjećaj svrhe i usmjerenja, oni nas također potiču da pronađemo utjehu na putu koji nam Bog pruža.

“Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.” Matej 11:28

Ovaj stih govori izravno srcu onih koji se osjećaju svladano. Kad vas život vuče u različitim smjerovima, lako se osjećati opterećenim obavezama. Isusov poziv da nađemo odmor u Njemu podsjetnik je da ne moramo sami nositi svoj teret. Ovaj nas stih potiče da zastanemo, udahnemo i oslonimo se na izvor veći od nas samih za mir i pomlađivanje.

“Ne budite nimalo zabrinuti, nego u svemu, molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem, očitujte svoje želje Bogu. Tada će mir Božji koji nadilazi svaki razum čuvati srca vaša i misli vaše u Kristu Isusu.” Filipljanima 4,6-7

Anksioznost često prati osjećaj da vas vuče u previše smjerova. Ovaj citat nudi neke prilično praktične savjete: umjesto da dopustite da vas obuzme tjeskoba, odvojite malo vremena u danu za molitvu. Iznoseći svoje brige Bogu, možemo pronaći mir koji nadilazi kaos naših okolnosti.

“Budi miran i znaj da sam ja Bog.” Psalam 46:10

U užurbanom životu često zaboravimo jednostavno biti mirni. Ovaj kratki, ali snažan stih podsjeća nas da tišina nije gubitak vremena – zapravo je neophodna za ponovno uspostavljanje veze s Božjom prisutnošću. Kada prestanemo pokušavati upravljati svime sami, stvaramo prostor za prepoznavanje Božjeg suvereniteta i dobivanje perspektive. Ovaj nas stih poziva da usporimo i pronađemo mir u spoznaji da nismo sami u svojim borbama.

“Oni koji se uzdaju u Jahvu, obnovit će svoju snagu, vijet će se na orlovskim krilima; trčat će i neće se umoriti, hodat će i neće klonuti.” Izaija 40:31

Kada život od nas traži previše, možemo se osjećati iscrpljeno i iscrpljeno. Ovaj stih iz Izaije podsjetnik je da nada u Boga obnavlja našu snagu. Umjesto da se oslanjamo isključivo na vlastitu ograničenu energiju, možemo iskoristiti božanski izvor koji nam pomaže da se izdignemo iznad naših izazova. Ako zamislimo da lebdimo poput orla, nadahnuti smo da zamislimo sebe kako prevladavamo prepreke gracioznošću i izdržljivošću.

“Uzdaj se u Jahvu svim srcem svojim, na svoju pamet ne uzdaj se; na svim putovima svojim imaj ga na umu, i on će poravniti staze tvoje.” Izreke 3,5-6

Jedan od problema kada vas vuče na sve strane je znati kojim putem ići i kojem smjeru dati prioritet. Ovaj nas citat iz Mudrih izreka potiče da se pouzdamo u Boga, a ne da se oslanjamo isključivo na vlastito razumijevanje. Pozivanjem Boga u naše donošenje odluka i imajući na umu Njegovu prisutnost, možemo vjerovati da će nas voditi u pravom smjeru. Ovo je nježan podsjetnik da se ne moramo sami snalaziti u složenostima života – Bog je tu da nam pomogne ispraviti naše staze.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er