VJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

4 ukusna jela koja dugujemo Katoličkoj crkvi

Jeste li znali da je Katolička crkva zaslužna za neka od najpopularnih jela i pića?

? Četiri namirnice koje dugujemo Katoličkoj crkvi i povijesti iza njih:

1) Kava Kada je kava vraćena u Europu nakon križarskih ratova, neko ju je svećenstvo isprva osudilo kao “Sotonino piće”. Međutim, nakon što je kušao kavu, papa Klement VIII. proglasio “toliko ukusnom da bi bila šteta dopustiti ja je konzumiraju isključivo nevjernici. Zahvaljujući njegovom blagoslovu, kava je postala omiljeni napitak katolika i proširila se Europom.

2) Piletina Selektivnim uzgojem, benediktinski redovnici iz devetog stoljeća razvili su gen kod kokoši koji ih je učinio manje agresivnim, produktivnijim i bržim rastom. Počeli su ih pripitomljavati i “hibridizirati”, što je dovelo do kokoši koje nose jaja i proizvode meso kakve poznajemo danas.

3) Pizza Prva dostava pizze u povijesti zapravo je bila dostavljena katoličkom biskupu! Riječ “pizza” pojavila se u ugovoru o najmu između vojvode Marina i biskupa u Italiji. Vojvoda pristao platiti biskupu za korištenje zemlje na kojoj je bio mlin, u pizzi.”

4) Slanina U Djelima apostolskim, sveti Petar je imao viziju koja mu je rekla: “Ono što je Bog očistio, ne nazivaj poganim.” Time su ukinuta starozavjetna prehrambena ograničenja, dopuštajući kršćanima da konzumiraju proizvode od svinjetine, uključujući slaninu.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er