VJERA I DUHOVNOST

3 kratka koraka za oživljavanje vašeg duhovnog života i ponovno povezivanje s Bogom

Osjećate li da vaša molitva djeluje, ili pak ne? Zašto je molitva izazov za naše moderne umove? U današnjem užurbanom načinu života može nam se učiniti, možda u nekim iznimnim slučajevima i dogoditi, kao da nemamo vremena za molitvu i njegovanje našeg odnosa s Bogom. U nastavku donosimo tri jednostavna koraka za revitalizaciju našeg molitvenog života:

1. Uvedite rutinu

U našim užurbanim životima, samo odvajanje posvećenog vremena za molitvu može doista učiniti veliku razliku. Bog nas je stvorio da letimo, da se uzdižemo, da imamo moć, da stvarno činimo velike stvari, a ipak nemamo pristup gorivu, a to je molitva. Uspostavljanje strukturirane rutine djeluje kao gorivo koje pokreće naš duhovni život.

2. Budite dosljedni

Dosljednost je ključna kada se radi o molitvi. Počnite s malim, uvijek budite strpljivi sa sobom i zapamtite da se napredak ne događa preko noći. Za sve dobre stvari u životu potrebno je vrijeme i moramo prestati tražiti brza rješenja, trenutne rezultate, trenutno zadovoljstvo. Ako smo namjerni u svojim molitvama, one će postati smislenije i utjecajnije.

3. Prigrlite Božju milost

Obvezujući se na svakodnevnu molitvu, otvarate se Božjoj milosti, dopuštajući mu da djeluje u vama i kroz vas. To će se dogoditi, što je najvažnije, tim odnosom s Bogom – s Kristom, s našom Blaženom Majkom, sa svetim Josipom i svim svecima i anđelima – to je ono što će vas učiniti velikima.

Svakodnevna molitva će donijeti duboki osjećaj mira i svrhe u naš život. Slijedeći ove korake možete se ponovno povezati s Bogom i pronaći veće ispunjenje u svom duhovnom životu!

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er